Motovun Film Festival ove se godine priprema u svom redovnom izdanju

Motovun Film Festival ove se godine
priprema u svom redovnom izdanju

I ove godine Motovun Film Festival diže svoja platna na brdu filmova, u redovnom terminu posljednjega tjedna srpnja i donosi izbor najboljih filmova sezone koji dolaze sa svih strana svijeta.

Povratak u Istru

Nakon što su nepovoljne epidemiološke prilike prošloga ljeta promijenile koncept festivala, sa samo jednom projekcijom u Motovunu i festivalom koji je nakon toga proputovao kroz 27 hrvatskih gradova, ove godine program se priprema u svojem redovnom izdanju, u pet dana i noći na ulicama i trgovima srednjovjekovnog grada s nezaboravnim pogledom na dolinu rijeke Mirne. “U svojem 23. izdanju Motovun Film Festival od 27. do 31. srpnja donosi izbor najboljih filmova sezone koji dolaze sa svih strana svijeta u izboru selektora Milene Zajović i Jurice Pavičića”, naveli su organizatori i dodali kako će program biti objavljen 1. srpnja kada počinje pretprodaja ulaznica.

Motovunski kratki

Prestižna kategorija festivala su motovunski kratki, filmovi u trajanju do 20 minuta, a nagrađeni film dobiva ulaznicu koja vodi u konkurenciju filmova za nagradu Europske filmske akademije. Motovun film festival je jedan od 25 europskih festivala s tom privilegijom, osiguravajući tako dodatnu međunarodnu vidljivost programu filmova koji su odabrali Inja Korać i Andrej Korovljev. “Naš je cilj održati sve programe na koje su poznavatelji festivala navikli, ali tako da pazimo jedni na druge i osiguramo si maksimalnu sigurnost. Ali u ovom trenutku nitko ne zna što to točno znači. O svemu ćemo promptno izvještavati”, najavio je direktor festivala Igor Mirković u priopćenju za javnost.

Motovun po Hrvatskoj

Festival će osmu godinu za redom imati svoje pretpremijerno izdanje u Buzetu, od 22. do 25. srpnja s četiri filma iz programa i festivalom filmova za djecu i mlade pod nazivom Buzz@teen. Istodobno s projekcijama u Motovunu, izbor filmova iz programa prikazat će se u Zagrebu (Ljetno kino Tuškanac), Splitu (Ljetno kino Bačvice) i Dubrovniku (kino Jadran). Nakon Motovuna, filmski program kreće na turneju, kako bi što veći broj gradova Istre i Hrvatske mogao vidjeti poneki film iz festivalske ponude. Završetak turneje, uobičajeno i tradicionalno, bit će u zagrebačkoj Laubi, s desetodnevnim filmskim maratonom najboljeg s motovunskog brda i to od 26.kolovoza do 5. rujna.

Inače i ove godine Motovun Film Festival poziva volontere da se uključe u festivalsku ekipu a natječaj će biti raspisan još ovoga tjedna, s rokom prijave do 13. lipnja.

Foto: MFF

Učitati još
Zatvori