Jasna Đuričić već nas danima oduševljava svojom moćnom pojavom na SFF-u

Jasna Đuričić već nas danima oduševljava
svojom moćnom pojavom na SFF-u

Ono što je Cannes u zapadnom dijelu Europe, to je bez sumnje Sarajevo Film Festival na ovom području. Jedno od najvažnijih filmskih događanja počelo je prošlog petka i iznjedrilo popriličan broj nezaboravnih trenutaka tek u prvih nekoliko dana. Piše se o premijeri filmova poput Deset u pola oskarovca Danisa Tanovića, a pažnju plijeni i crveni tepih na kojem smo dosad vidjeli poprilično intrigantnu glumačku špicu i modne kreacije regionalnih dizajnera. Ispred Narodnog pozorišta prošetao je i legendarni glazbenik Bono Vox, frontmen benda U2 koji je došao na filmsku premijeru Hotel od milijun dolara.

Sarajevo Film Festival filmskom je ponudom i događanjima koja pratimo iz dana u dan oduševio i podsjetio na neprekidne napore filmskih kreativaca, unatoč pandemiji. Neki od najuzbudljivijih naslova natjecat će se i za Srce Sarajeva, a kao impresivno ime u žiriju koji će ga dodjeljivati pronašla se i Jasna Đuričić.

Već nas nekoliko dana iznova oduševljavaju njezini moćni modni odabiri pa je ovo idealna prilika da vam približimo nagrađivanu glumicu koja je ove godine predsjednica žirija SFF-a!

Predsjednica žirija Sarajevo Film Festivala 2021.

Jasnu Đuričić široka je publika imala priliku upoznati u brojnim kazališnim i filmskim ulogama, svakako je jedna od najpoznatijih srpskih glumica i prvakinja drame. Utjelovila je čitav niz nagrađivanih kazališnih uloga, dok je najviše pamtimo po filmovima Jesen u mojoj ulici, Beli, beli svet i – bez dileme – Quo vadis Aida? Potonji je ostvario impresivni uspjeh, bio je nominiran za Oscara 2021. u kategoriji najboljeg međunarodnog filma i ovoj je glumici donio priznanja za najbolju izvedbu na festivalima u Londonu i Egiptu. Utjelovila je Aidu, prevoditeljicu i profesoricu koja radi u nizozemskoj bazi UN-a kod Srebrenice u srpnju 1995. kada vojska Republike Srpske zauzima to područje, a Aidina misija postaje spasiti svoju obitelj. Ovakav je uspjeh bio uvertira u uspješnu godinu Jasne Đuričić koja je u lipnju postala i predsjednica žirija natjecateljskog filmskog programa na Sarajevo Film Festivalu. Uvrstila se tako u čitavu plejadu genijalnih imena koja su se ostvarili u toj ulozi poput, recimo, Jasmile Žbanić (redateljice filma Quo Vadis Aida?), Rubena Ostlunda, Bele Tarra i mnogih drugih.

Sinoć je upisala još jedno priznanje u svoj opus – nagrađena je kao najbolja glumica za ulogu u TV seriji Grupa!

Profesorica glume na crvenom se tepihu tijekom tri svečane večeri istaknula u elegantnim haljinama s potpisom brenda Kaftan studio koje djeluju jednostavno hollywoodski. Iako vrlo minimalističke, na Đuričić izgledaju nevjerojatno profinjeno zbog čega se ova glumica svrstala među najbolje odjevena lica na sarajevskom festivalu.

Članovi žirija: Mike Cahill, Jasna Đuričić, Martin Schweighofer, Eva Sangiorgi i Lili Horvát

Ako još niste, naša je preporuka da pogledate Quo Vadis Aida? i bolje se upoznate s trenutno jednim od najvažnijih glumačkih imena iz regije.

Foto: 27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar

Učitati još
Zatvori