Adam Driver i Cate Blanchett dio su novog projekta legendarnog redatelja

Adam Driver i Cate Blanchett dio su novog
projekta legendarnog redatelja

The Godfather, Apocalypse Now i Bram Stocker’s Dracula samo su neki od filmova iz bogatog opusa redatelja Francisa Forda Coppole. Sada će se tom elitnom društvu priključiti i novi uradak, koji je na realizaciju čekao više od 20 godina. Riječ je o filmu Megalopolis.

Impresivna glumačka postava

Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Cate Blanchett i Laurence Fishburne samo su dio glumačke postave koja je za sada potvrđena. Zanimljivo je kako je film zapravo samostalni projekt redatelja, kojeg je Coppola odlučio i sam financirati. Brojni mediji raspisali su se kako je ovo jedan od posljednjih projekata redateljskog velikana, odnosno njegov ‘projekt iz snova’. Radnja filma vodi nas u neko distopijsko vrijeme. New York je nakon velike nesreće ostao u ruševinama te ga je potrebno ponovno podići.

Redatelj s jasnom vizijom

Riječ je o ogromnom projektu koji mnogi već uspoređuju s kultnim ostvarenjem Apocalypse Now. I taj je film bio izuzetno težak za realizaciju, a Coppola se u njega bacio relativno sam. Mnogi su tada predviđali kako će mu ta priča uništiti karijeru, no danas je prepoznat kao jedan od najvećih filmskih klasika. Filmoljupci se sada nadaju kako će se ista stvar dogoditi i s filmom Megalopolis.

Coppola je u karijeri osvojio čak pet Oscara, a upravo je njegov status sada bez problema privukao velike zvijezde u novi projekt. Snimanje još uvijek nije krenulo, a predviđa se kako će se s realizacijom krenuti u kolovozu ove godine. Međutim, s obzirom da je riječ o projektu koji je na stolu stajao gotovo dva desetljeća, fanovi redatelja vjerojatno su voljni pričekati još malo.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori