Romantične komedije koje možda još niste pogledali, a jako su slatke i zabavne

Romantične komedije koje možda još niste pogledali, a jako su slatke i zabavne

Ima nešto u dobrim romantičnim komedijama zbog čega ih obožavamo gledati. Vjerojatno značajnu ulogu igra činjenica da su takve rijetke i da se većina romantičnih filmova vrti oko istih formula, pomalo već dosadnih ili u najmanju ruku predvidljivih scenarija. Snimiti zanimljivi, šarmantnu i ne pretjerano cheesy ljubavnu priču, a da ne zaroni u dramu je izazovno, ali primjera ima mnogo. Međutim, ove nedjelje nećemo ponovno rewatchati obožavane ljubiće iz 90-ih, već podcijenjene romantične komedije. Izvukli smo nekoliko baš dobrih, laganih romantičnih filmova koje možda niste dosad pogledali, a uz to imaju nekakav zanimljiv spin u radnji koji nam se urezao u pamćenje…

Someone Great

Ginu Rodriguez obožavali smo u seriji ‘Jane the Virgin’ pa smo, očekivano, jedva čekali njezin novi projekt. ‘Someone Great’ izašao je prošle godine i Rodriguez se u filmu pridružuju Lakeith Stanfield, Brittany Snow i DeWanda Wise. Izuzetno zabavan, šarmantan i dirljiv film govori o mladoj novinarki koja zbog poslovne ponude odlučili preseliti u San Francisco, ali zbog toga mora završiti vezu od čak 9 godina. Zadnju noć u New Yorku želi provesti u društvu otkačenih najboljih prijateljica u provodu života. Ipak, ne očekuje pravi emotivni roller coaster koji ju očekuje. Iako je zadobio miješane reakcije, ‘Someone Great’ uspijeva oduševiti s izvrsnom glumačkom postavom i realnim, relateable momentima.

The Incredible Jessica James

The Incredible Jessica James donosi odličnu i zabavnu priču o ljubavnim odnosima i prijateljstvu u kojoj glumi Jessca Williams te Chris O’ Down i Lakeith Stanfield koji se već drugi put spominju na ovoj listi. Radnja inteligentne romantične komedije koja je imala premijeru na Sundanceu prati Jessicu, dramaturginju koja se oporavlja od bolnog prekida veze kad upoznaje Boonea na slijepom dateu. Njih dvoje su neobičan par, svatko se i dalje nosi sa svojim problemima, a rezultat je komičan i često dirljiv prikaz odnosa u kojem do samog kraja ne znamo kako će završiti.

Set it Up

Priča prati dvoje asistenata iz New Yorka, Harper (Zoey Deutch) i Charlieja (Glen Powell) koji gotovo da i nemaju vlastiti život zbog iznimno zahtjevnih šefova, Kristen (Lucy Liu) i Ricka (Taye Diggs). No stvari se počnu mijenjati kad shvate da su istom problemu i kad pronađu rješenje za cijelu situaciju – naprosto moraju šefove spojiti pa kad se oni zaljube sve će tenzije nestati. Sudeći po traileru u tome će i uspjeti, no nakon toga kreću novi zapleti,

What If

Daniel Radcliffe oprostio se od uloge Harryja Pottera prije gotovo 10 godina, ali njegovi filmovi često neopravdano ostaju u sjeni. Jedan takav je i vrlo šarmantna romantična komedija What If. Radcliffe glumi mladića Wallacea koji je odustao od fakulteta, osjeća se pomalo izgubljeno, a onda upoznaje djevojku Chantry. Provedu zajedno jednu zabavnu večer na kraju koje se ispostavi da je mlada umjetnica u vezi. Radcliffe i Zoe Kazan imaju odličnu kemiju na filmu koji odlično koketira s klišejima, ali ostaje dovoljno svoj i originalan.

The Half of It

The Half of It je možda i najbolja romantična komedija u Netflixovoj produkciji. Izašla je prošlog svibnja i iznenadila publiku koja guta teen i young adult žanr. Inteligentna tinejdžerska komedija istovremeno ima sve one elemente klasičnih ljubavnih teen priča, ali sa zanimljivim twistom. U glavnim su ulogama Leah Lewis i Daniel Diemer koji pokušavaju osvojiti istu djevojku. Paul (Diemer) je netipični ‘jock’ u školi koji zaposli Ellie (Lewis) da umjesto njega piše ljubavna pisma simpatiji Aster (Alexxis Lemire). Kako se njihovo prijateljstvo razvija, tako Ellie shvaća da i ona ima osjećaje za istu djevojku. Film je zapravo vrlo popularan pa, u slučaju da ga još niste pogledali, podsjećamo da mu date priliku.

Decoy Bride

Još jedna romantična komedija od koje je već prošlo poprilično puno vremena, ali nikad nije postala megapopularna pa ju vrijedi i danas pogledati. Interesantno je gledati i Davida Tenneta u žanru koju nema veze s krimi radnjama, napetošću i ubojstvima. Ovdje glumi engleskog autora Jamesa koji se ženi za filmski zvijezdu. Baš zbog privatnosti, vjenčat će se na škotskom otočiću do koje novinari ne mogu lako doći. Međutim, kad paparazzi ipak shvate o čemu se radi, James i njegova zaručnica odlučuju zaposliti lažnu mladenku, Katie, koja bi zavaravala paparazze. Problem na koji nisu računali jest da će James vrlo razviti stvarne osjećaje prema Katie.

Juliet, Naked

Nick Hornby autor je nekih od najčitkijih i najpopularnijih romantičnih i generalno toplih priča. Film je snimljen po istoimenoj knjizi upravo ovog autora, a protagoniste su utjelovili Rose Byrne, Ethan Hawke i Chris O’Dowd. Film prati Annie i njezinog dugogodišnjeg dečka Duncana koji je opsjednut glazbenikom Tuckerom Croweom. Vodi blog o misterioznom glazbeniku koji se povukao sa scene, a kad mu jednog dana stigne demo snimka njegovog starog hita, Annie i Duncan nikako se ne slažu oko pjesme. Annie ostavi negativan komentar na Duncanovom blogu što će potaknuti upravo glazbenika Crowea da joj se javi. A njihov odnos, očekivano, postat će puno dublji.

Ako ste više raspoloženi za feel-good serije, ovdje vam donosimo nekoliko prijedloga urnebesnih serija koje ste možda propustili, a vrijedi ih pogledati.

Foto: IMDb, Netflix, screenshot

Učitati još
Zatvori