Top 5 nerazvikanih komedija koje će vam uskoro postati najdraži filmovi

Top 5 nerazvikanih komedija koje će vam
uskoro postati najdraži filmovi

Filmski maratoni omiljena su nam aktivnost nedjeljom. Bez obzira želimo li film pogledati s prijateljima ili pak odmoriti od cijelog vikenda intenzivnog druženja, nedjelja je dan kao stvoren za dobar film. Kad vam zatreba inspiracija za odabir filma, Journalova rubrika Lazy Sunday prava je ‘adresa.’ U njoj ćete pronaći malu riznicu tematskih lista koje će vam poslužiti kao vodič. Ove vam nedjelje donosimo još jednu takvu, a ovoga puta umjesto napetih trilera ili ljubića ciljamo najbolje komedije u posljednjih desetak godina. Iako su devedesete vrijeme u kojem su nastale neke od najslavnijih komedija, a tako i malo brdo onih koje smo propustili, a neodoljive su. No, razdoblju od 2010. do 2020. kad su strelovito počeli rasti streaming servisi i sadržaj nam je počeo pristizati u lavini, mogućnosti da nam je neki fantastičan film promaknuo postale su puno veće.

Nerazvikane komedije 2010-ih

One su nerazvikane, najčešće imaju izvrsne ocjene, ali nisu zapele za oko širokoj publici i samim time su idealan izbor kad poželite gledati nešto novo, a provjereno dobro. U nastavku vam donosimo naš izbor od top pet filmova u kojima ćete, bez sumnje, uživati, a funkcionirat će odlično i kao odabir za cijelo društvo.

Popstar: Never Stop Stopping

Andy Samberg već je godinama jedan od naših omiljenih hollywoodskih glumaca. Iako je stekao popularnost svojim angažmanima u američkom SNL-u, kao i u bendu Lonely Island, a posebice u sitcomu Brooklyn 99, Samberg još uvijek ostaje jedan od relativno podcijenjenih komičara svoje generacije. Prije nego što je briljirao u filmu Palm Springs 2020., glumio je u duhovitom Popstar: Never Stop Stopping. Snimljena u mockumentary formu koju smo zavoljeli kroz seriju The Office, ova komedija prati Samberga kao pop zvijezdu koja je izbacila svoj solo album nakon što je slavu stekao u boy bendu. Međutim, suočen s kritičnim reakcijama publike i poznavatelja glazbe, očajnički mora tražiti načine da ostane relevantan i zadrži ugled koji je imao.

Good Boys

Simpatična komedija o klincima lako će vam se uvući pod kožu i ne sumnjamo da ćete se smijati tijekom cijelog filma. Iako ima dirljivu notu, prvenstveno ima pregršt urnebesnih zgoda klinaca. U filmu glume Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Seth Rogen i drugi, a sve se vrti oko prijateljskog trija – Maxa (Tremblay), Lucasa (Williams) i Thora (Noon). Ovi 12-godišnjaci sve proživljavaju zajedno pa tako kad Max dobije poziv na svoj prvi ‘kissing party’, prve osobe koje traži savjet su Lucas i Thor. Međutim, potrebno im je više informacija zbog čega Max odluči uzeti dron svog oca kako bi otkrio stvari iz prve ruke. Stvari im se dodatno zakompliciraju kad izgube dron zbog čega odluče markirati školske satove prije nego što Maxov otac shvati što se događa.

The Nice Guys

Vjerojatno najpoznatija komedija s ovog popisa donosi izvedbe Russella Crowea i Ryana Goslinga. Uistinu urnebesna detektivska komedija, osim što ima fantastične glumačke izvedbe, ima i genijalnu estetiku koja nas vodi ravno u sedamdesete godine prošlog stoljeća i to u živahni Los Angeles. Gosling i Crowe glume detektivski duo koji se zapravo ne može podnijeti, ali jedan ih kompleksan i tajanstven slučaj tjera da surađuju. U svojoj misiji prolaze svakojake prepreke, a unatoč svojim razlikama, nalaze način da surađuju. Pregršt akcije, surove šale i upečatljivi kostimi i glazba dovoljni su da zabave ekipu s najrazličitijim filmskim ukusima.

Four Lions

Riz Ahmed posljednjih nekoliko godina niže fantastične uloge, a neki ga prvo pamte iz izvrsne dramedije Four Lions. U njoj je glumio s drugim poznatim licima poput Adeela Akhtara i Benedicta Cumberbatcha, a film je dobio brojne pohvale za originalnu ideju i idealan balans komedije i drame. Radnja se zapravo pokreće oko četiri Britanca koji počinju trenirati kako bi izvršili teroristički napad, ali među njima se stvaraju razne nesuglasice i izazovi.

What We Do in the Shadows

Prije nego što je nastala istoimena uspješna serija, postojala je horor komedija What We Do in the Shadows. Režirali su je zajednički Jemaine Clement i Taika Waititi, a ovaj režiserske duo također glumi u filmu. Film se premijerno prikazao na Sundance festivalu i uz The Nice Guys vjerojatno je jedan od poznatijih u ovih top pet. Snimljen je 2014. godine u mockumentary obliku, a prati četiri vampirska cimera koji se moraju prilagoditi modernom životu na koji vampiri nisu naviknuli. Posebice kad u njihov dom uđe tek preobraćeni mladi hipster.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori