Kultna serija Crna Guja vraća se na male ekrane

Kultna serija Crna Guja vraća
se na male ekrane

Povratak Crne Guje

Blackadder tj. Crna Guja je BBC-jeva humoristična serija koja govori o životu Edmunda Crne Guje. Svaka se sezona, od njih četiri, bavi drugim povijesnim razdobljem i shodno tomu i drugom Crnom Gujom koji je uvijek reinkarnacija onoga prijašnjega.

U svakoj inkarnaciji Rowan Atkinson glumi glavni lik, Crnu Guju. Uz njega još se samo njegov ne prepametni pratitelj Baldrick pojavljuje u sve četiri sezone, a glumi ga Tony Robinson. I drugi se glumci pojavljuju tijekom cijele serije, ali ne glume uvijek isti lik, što je jedna od komičnih zanimljivosti serije.

Upravo zbog kultnog statusa koji je serija stekla tijekom desetljeća i zbog ogromnog broja obožavatelja diljem svijeta, jako nas veseli činjenica da se originalna ekipa serije – Rowan Atkinson, Tony Robinson, Stephen Fry i Hugh Laurie – dogovorila snimiti petu sezonu!

U nedavnom intervjuu koji je autor Richard Curtis dao za britanske medije potvrdio je okupljanje klutne glumačke družine i potvrdio je da će radnja biti smještena u suvremeno doba s Crnom Gujom u ulozi sveučilišnog profesora! Do prvih službenih vijesti s BBC-ja predlažemo obnavljanje gradiva jedne od najboljih britanskih serija ljetnim bingeanjem. Jedva čekamo.

Foto: Screenshot / Blackadder

Učitati još
Zatvori