Ovog se vikenda izležavamo uz neke od najboljih krimića i trilera na Netflixu
Ovog se vikenda izležavamo uz neke od najboljih krimića i trilera na Netflixu

Ovog se vikenda izležavamo uz neke od
najboljih krimića i trilera na Netflixu

Neka ovaj produženi vikend bude vrijeme koje ćemo provesti izležavajući se i uživajući u najboljem od onoga što Netflix nudi kada su u pitanju krimi filmovi i trileri. Od proslavljenih holivudskih, do onih malo manje poznatih, na ovom će se popisu pronaći ponešto za svakoga.

Nocturnal Animals

Kada se proslavljeni modni dizajner prihvati posla režiranja filma, i kada je još taj film punokrvni triler, mnogi će vjerojatno podići obrve u čudu. Međutim, legendarni Tom Ford dokazao je kako je perfekcionist u svemu. Film Nocturnal Animals adaptacija je romana Tony and Susan američkog spisatelja Austina Wrighta. Glavne uloge u filmu igraju Amy Adams i Jake Gyllenhaal, dok se u sporednim ulogama nalaze Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Michael Shannon i Armie Hammer.

Priča prati vlasnicu galerije Susan (Adams), koja od bivšeg supruga kojeg nije vidjela godinama primi pošiljku s romanom koji je napisao. A glavni lik u njemu je upravo ona. Tada kreću razne psihološke igrice koje na momente sadrže i elemente horora. Film je primio jako dobre ocjene kritike, a Aaron Taylor-Johnson za svoju je ulogu nagrađen i Zlatim globusom.

Hell or High Water

Chris Pine, Ben Foster i Jeff Bridges u središtu su priče koja prati dvojicu braće koja su na rubu toga da zbog dugova ostanu bez obiteljske kuće. Tada se odluče na poprilično radikalan potez – pljačkanje banki. I dok haraju Zapadnim Texasom i sve više se pretvaraju u okorjele kriminalce, u stopama ih prati šerif koji je već blizu mirovine.

Ovo je priča u čijem je središtu zapravo gorući problem sve većeg siromaštva u zabačenim dijelovima zemlje, a film u režiji Davida Mackenzieja dobio je brojne pohvale kritike i publike. Kao potvrda kvalitete došle su i četiri nominacije za prestižnu nagradu Oscar.

The Irishman

Jedan od možda najduljih filmova snimljenih posljednjih godina svakako je The Irishman, čiji se budžet popeo na vrtoglavih 150 milijuna dolara (neki nagađaju da je ta cifra bila i veća). A kada znamo da je u pitanju legendarni redatelj Martin Scorsese i njegovi krimi filmovi, znamo da je u pitanju epska mafijaška priča kakve samo on zna prenijeti na veliko platno.

I ovdje je uspio okupiti impresivnu glumačku postavu koju čine Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel i brojni drugi. Film je bio u središtu pozornosti zbog korištenja posebne tehnologije pomlađivanja likova, kako bi isti glumci bili u scenama flashbackova i prisjećanja.

El Camino: A Breaking Bad Movie

Krimi filmovi koje volimo često donose potpuno novu priču, međutim jedan koji donosi već svima dobro poznatog lika nas je oduševio. Nije potrebno naglasiti kako je serija Breaking Bad veoma brzo stekla kultni status i fanove diljem svijeta. Nakon što je ona završila sa prikazivanjem 2013. godine, šest godina kasnije imali smo priliku pogledati film koji je svojevrsni epilog priče koju smo pratili u seriji.

Film El Camino prati daljnju priču Jesse Pinkmana, kojeg je i ovdje utjelovio izvrsni Aaron Paul. Redatelj je Vince Gilligan, koji je i autor serije, a ovim je filmom savršeno zaokružio priču jednog od omiljenih likova u seriji.

Wind River

Wind River je poprilično uznemirujući triler čija se radnja odvija tijekom zime u rezervatu na samom sjeveru SAD-a. Kada šerif pronađe tijelo 18-godišnje djevojke, kreće istraga koja iz temelja uzdrma ovu malu i zatvorenu zajednicu. Nevjerica je još veća, budući da je i šerifova kćer nekoliko godina prije na sličan način nastradala, a počinitelj nikada nije otrkiven.

Wind River je prvoklasni triler u kojem glavne uloge imaju Jeremy Renner i Elizabeth Olsen. Redatelj Taylor Sheridan je o samom filmu rekao da je osnovna ideja bila senzibilizirati javnost na ubojstva žena koja se događaju u autohtonim američkim zajednicama, a često prolaze ispod radara.

Gone Girl

Gone Girl je bio veliki hit 2014. godine, a glavne uloge imaju Ben Affleck i Rosamund Pike. Priča počinje misterioznim nestankom žene iz njene kuće u malom američkom gradiću u državi Missouri. Njezin suprug prijavljuje nestanak, ali ubrzo postaje i glavni osumnjičenik, budući da na vidjelo isplivaju stvarni detalji njegovog braka sa suprugom.

I kada se čini kako će on zaista biti optužen za njezin nestanak, priča se dodatno komplicira te postaje jedan od najnapetijih trilera koji smo gledali. Riječ je o filmskoj adaptaciji istoimenog romana spisateljice Gillian Flynn. Rosamund Pike za svoju je ulogu bila nominirana za prestižnog Oscara.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori