Journal Man: Ubrzo izlazi drugi dio popularnog srpskog filma ‘Južni vetar’

Journal Man: Ubrzo izlazi drugi dio popularnog srpskog filma ‘Južni vetar’

Nakon što je prikazan na filmskom festivalu u Puli ljetos, film Južni vetar 2 napokon stiže i u kina. Jedna je to od filmskih kino premijera do koje odbrojavamo, budući da se nakon prvog filmska priča Južnog vetra razgranala i u TV spektakl u obliku istoimene serije. Film iz 2018. godine pogledalo je više od milijun ljudi u regiji i izazvao je opće oduševljenje dozom akcije, crnog humora i interesantnim likovima.

Originalni srpski film smješten je u beogradsko podzemlje u kojem je glavno lice Petar Maraš (Miloš Biković), pripadnik je automobilske mafije na čelu koje je Car (Dragan Bjelogrlić čiji film Toma također trenutno briljira u kinima). Spletom okolnosti i neočekivanih poteza, Maraš se zamjeri opasnom vođi mafije Golubu (Nebojša Glogovac) zbog čega sve svoje bližnje stavlja u opasnost. Serija se nastavila na priču kao proširena verzija filma i prošle godine osvojila Zlatnu Antenu za najgledaniju seriju godine. Također, bila je jed, a drugi filmski nastavak Južni vetar: Ubrzanje počinje tamo gdje je druga sezona TV serije stala.

Južni vetar: Ubrzanje

U režiji Miloša Avramovića u krimi trileru vraća se Miloš Biković kao Maraš. S ilegalno stečenim novcem u džepu, Maraš ima misiju proširiti posao i ozakoniti ga. Počinje ga ulagazi u lgalne poslove, a kako bi pronašao što povoljnije prilike, odlazi s Baćom (Miodrag Radonjić) u istočnu Srbiju. Međutim, tamo ga dočekaju vijesti zbog kojih se mora vratiti na ulicu na kojoj će mu život ponovno biti neprestano na kocki, a vraća se dinamici i pravilima igre međunarodnih narko-kartela.

Vjerujemo da će sve obožavatelje ove fantastične akcijske franšize oduševiti vijest da ‘Južni vjetar: Ubrzanje’ premijerno stiže u utorak 9. studenog u CineStar Zagreb u Branimir mingle mallu gdje će se održati svečana premijera kojoj će nazočiti i ekipa filma.

Zbog velikog interesa publike CineStar je za tu večer omogućio posjetiteljima da osiguraju svoja mjesta u više dvorana CineStara Zagreb, kako bi svi fanovi dobili priliku prvi pogledati film upravo u društvu svojih idola – Maraša i Baće.

Ulaznice za premijeru s ekipom filma 9. studenog, kao i za redovne projekcije od 11. studenog su u prodaji i možete ih kupiti već danas ovdje ili na blagajnama kina.

Sudeći po radnji i traileru, ne sumnjamo da će novi film izazvati jednaki odjek među gledateljima kao prvi. Ako će nastaviti ton i dinamiku originala i serije, i ovaj bi Južni vetar trebao donijeti ono najbolje od srpske kinematografije uz inovativni twist na poznati gangsterski žanr. U kina stiže 11. studenog!

Foto: Južni vetar: Ubrzanje, IMDb

Učitati još
Zatvori