Još malo i počinju Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Jubilarne, desete po redu Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, traju od 27.6. do 3.8. 2019., a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu.

Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27.6. u 21h otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillanau režjiAide Bukvićs Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49, Voliš li me?, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, CABAres CABArei,  Balon, Münchhausena itd., publika će moći pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Pluća

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti s komedijom Režim ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu Domaši prema tekstu i režijiAne Marije Veselčiću koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje) čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom  predstavom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s  virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom Nora – trenutak  pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 14. lipnja ili online putem Ulaznica.hr. Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

0