Izdvojili smo Netflixove serije koje ćete obožavati ako volite kultne ‘Prijatelje’

Izdvojili smo Netflixove serije koje ćete obožavati ako volite kultne ‘Prijatelje’

Nema boljeg od udobnog kreveta i maratona serije ‘Prijatelji.’ Kafić Central Perk i mladi Matt LeBlanc, Courtney Cox, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Lisa Kudrow i David Schwimmer savršena su feel good kombinacija. Serija koja je obilježila 90-e i danas je jedna od omiljenih, a dugo je bila najgledanija serija na Netflixu. Prestigao ju je tek The Office.

‘Prijatelji’ su tako postali kulturni fenomen – svatko od nas ima svoje društvo i svaku osobu možemo pronaći u glavnim likovima ‘Prijatelja.’ To objašnjava ogroman uspjeh serije koju obožavaju sve generacije.

https://www.youtube.com/watch?v=8mP5xOg7ijs

‘Prijatelji’ napuštaju američki Netflix 1. siječnja 2020. godine. Iako će za sada ostati na servisu drugih regija, nije sigurno do kad jer će prikazivanje prijeći na HBO Max.

Netflix, srećom, ima dovoljno adekvatnih zamjena. Izdvojili smo one najbolje.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Jedna od najpoznatijih komičarki današnjice, Tina Fey, stvorila je seriju koja je odmah postala miljenica ljubitelja humorističnih serija. Za razliku od mnogih serija sličnog stila, Unbreakable Kimmy Schmidt dosad je dobila 18 nominacija za nagradu Emmy i pohvale kritičara. Serija prati 29-godišnju Kimmy Schmidt koja se pokušava prilagoditi normalnoj svakodnevici nakon što se spasila iz kulta u kojem je bila zatočena 15 godina. Dolazi u New York u kojoj brzo upoznaje netipične prijatelje.

IMDb

Lovesick

Britanski humor i elementi Prijatelja jednako Lovesick. Serija Toma Edgea prati nekoliko prijatelja koji zajedno žive u kući u Glasgowu, a bazira se na njihovim ljubavnim životima i međusobnim zavrzlamama. Na samom početku glavni lik Dylan saznaje da ima klamidiju zbog čega mora kontaktirati sve djevojke s kojima je spavao. Tako kreće domino efekt priča ispričanih kroz flashbackove koje će vas oduševiti.

@onedayatatimepop

One Day At a Time

Iako ne prati grupu prijatelja, One Day at a Time ima najsličniji ton, stil i ritam radnje kultnoj seriji. U centru je kubansko-američka obitelj koja živi u Los Angelesu i svakodnevno nailazi na brojne izazove, a ne nedostaje smijeha, romantike i neočekivanih situacija. Sitcom je nastao kao remake istoimene serije Normana Leara iz 1975. godine. Publika i kritičari nahvalili su seriju i prozvali je najboljim sitcomom 2017. godine.

Facebook

That ’70s show

Danas tajna Prijatelja leži i u nostalgiji. That 70’s Show klasik je koji je smješten nekoliko desetljeća prije nego što su se Ross, Rachel, Monica i Chandler proslavili. Ima sličan ritam radnje, stil i šale te jednako i danas megapopularnu glumačku ekipu. Iz nekog razloga nije dobila toliku popularnost u usporedbi s Prijateljima, ali definitivno zaslužuje mjesto na ovoj listi.

IMDb

Grace and Frankie

Sitcom Grace and Frankie glasi kao jedan od najboljih koje je Netflix ikad napravio. Iza sebe ima već šest sezona, a prikazuje dvije žene koje moraju pronaći novi način života nakon što se njihovi muževi zaljube jedan u drugog. Glumi genijalna Jane Fonda, a glavna poveznica s kultnom serijom je kreatorica Marta Kauffman čiji se utjecaj itekako vidi.

Foto: Facebook, IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori