Napravili smo popis filmova koji bi mogli konkurirati za Oscar 2021.

Napravili smo popis filmova koji bi mogli
konkurirati za Oscar 2021.

2020. je barem što se ovog ceremonijalnog djela dodjele Oscara otpisana, a kako će izgledati 2021. i dalje je poprilično neizvjesno. U jeku aktualne situacije filmska industrija je ta koja je poprilično nadrapala, a odgađanja premijera, festivala i dodjela nagrada nažalost su postala stvarnost. Za 2021. dodjela nagrade Oscar rezervirana je za 25.travnja, a mi smo napravili popis od 6 filmova koji bi mogli konkurirati za osvajanje ove prestižne filmske nagrade.

“Crip Camp”

Priča starta u ljetnom kampu za mlade s nekim oblikom invaliditeta koji je smješten u blizini Woodstocka. Rane sedamdesete i cijeli hippie pokret prikazan je na potpuno drugačiji način. Osobe koje ljetuju u tom kampu prolaze iskustva kao i njihovi vršnjaci koji su potpuno zdravi. Prožet nostalgijom za vremenima i pokretom koji je promijenio svijet i suprotstavio se ratovima. Prikazuje borbu jedne generacije. Međuljudski odnosi, životne vrijednosti, seks, droga, život.

“Swallow”

Radnja prati Hunter, domaćicu koja je skoro zatrudnjela, počinje gutati opasne predmete. Njezin suprug i njegova obitelj pokušavaju zaoštriti kontrolu nad njezinim životom dok se ona suočava s mračnom tajnom koja stoji iza njene nove opsesije. Hororasti triler koji nam je svakako na to do listi.

“Never Rarely Sometimes Always”

Film se bavi izuzetno važnom temom – pobačajima. Drama o neželjenoj tinejdžerskoj trudnoći bez imalo patetike obrađuje temu. Otuđenost, nerazumijevanje, snaga i hrabrost – film se dubinski dotiče ključnih tema.

“The Assistant”

Sjajan film koji pokazuje kako izgleda život pomoćnika direktora jedne velike korporacije. Sve je poprilično rubno te koketira s mobingom i zlostavljanjem.

“The Invisible Man”

Znanstveno fantastični horor koji prati mladu ženu koja je uvjerena da ju progoni mrtvi muž zlostavljač. Jedna od rijetkih situacija ovog žanra gdje se priča nije razvodnila. Jeziv, napet i nimalo dosadan.

“Emma”

Emma je bogata mlada žena iz uspavanog sela koja vjeruje da se neće udati, ali sigurna je da može uspjeti spojiti svoje susjede u romantičnu vezu. U filmu, ostale uloge tumače Johnny Flynn koji bi trebao bi biti njezin odabranik Knightley, Bill Nighy kao Emmin pretjerano zaštitnički otac, gospodin Woodhouse te Josh OConnor kao zamjenjivi seoski vikar, gospodin Elton.

Foto: IMDb






Učitati još
Zatvori