Drive in kultura – totalni scensko-glazbeno-filmski show koji se ne propušta

Drive in kultura – totalni scensko-glazbeno-filmski show koji se ne propušta

Dva velika filmska platna Drive in kulture dočekat će vas od petka 14. do nedjelje, 16. svibnja 2021. na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja u Zagrebu, a posjetitelji će osim u kvalitetnoj selekciji filmova moći uživati u zabavi sa svim odlikama nenadmašnog show programa.

Režiju spektakularnog otvorenja tako potpisuje svestrana kazališna redateljica i glumica Arija Rizvić, pobjednica HTV-ova showa „Zvijezde pjevaju“ koju je publika zavoljela i kroz dramsku seriju Nove TV „Drugo ime ljubavi“. Uz njene magične redateljske upute publiku će kroz program voditi sjajne mlade glumice Iva Kraljević, perspektivna kazališna i filmska glumica široj publici poznata iz serije „Crno-bijeli svijet“ te njezina mlađa kolegica Josipa Anković, koja je nedavnom spektakularnom izvedbom lika Madame iz Genetovih „Sluškinja“ diplomirala na zagrebačkoj Akademiji, a trenutno je gledamo u predstavi „Fešta“ Teatra Exit. Vizualni dojam osigurat će mašta i umijeće jednog od trenutno najtraženijih light designera, Ivana Lušičića Liika, koji je zadužen za oblikovanje svjetla i VJ-ing.

U glazbenom dijelu programa u petak na stage stiže jedinstvena i neponovljiva elektro pop artistica, svima dobro znana Ida Prester. Njezin nastup prati specifična i otkačenaestetika, a svojom nepretencioznošću ima neobičnu moć da publiku zarazi beskrajnom pozitivnom energijom. Generacije su odrastale i plesale uz numere njezinog nekadašnjeg benda Lollobrigida, a novi obožavatelji stasaju već na prve taktove aktualnih hitova „Minuta“, „Šansa“ i „Sad“ s njezinog solo albuma.  Subota je dan za Jana Kinčla, DJ-a, skladatelja, producenta i live-act performera čije je prvo pojavljivanje na klupskoj sceni, sad već daleke 2000. godine, posve izmijenilo tretman elektronske glazbe u regiji. Jan Kinčl žanrovima housea i techna prilazi s osobitim razumijevanjem njihovih tradicijskih korijena, pa se u njegovim setovima, kao nigdje drugdje, posve opipljivo može osjetiti iscjeljujuća snaga ove glazbe za duh i tijelo. Bogat glazbeni background, dugogodišnja pozicija u samom vrhu underground plesne glazbe kao i sklonost pomicanju kreativnih granica osobna su iskaznica zagrebačkog DJ-a Pepija Jogardea, koji će posljednju, nedjeljnu večer pretvoriti u raskoš raznovrsnih beatova i sve posjetitelje zvukovima podsjetiti koliko je važno uživati u ljepotama postojanja.

Vrijedi podsjetiti da se u filmskom programu pruža jedinstvena prilika za gledanje prošlogodišnjeg pobjednika Pula film festivala, Tereza37 Danila Šerbedžije i prije službene kino distribucije, a na programu dugometražnih filmova nalaze se i izvrstan film Mare redateljice Andree Štake te Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa, vrsnog animatora i multimedijalnog umjetnika Dalibora Barića,film koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Uz dugometražne, početak svake večeri donosi i najbolje od najboljih kratkometražnih filmova: prvi hrvatski igrani film na temu pandemije, U šumi redateljice Sare Grgurić,kao i festivalske pobjednike,portugalski film Nevidljivi junak redateljice Cristèle Alves Meira tevizualno raskošananimirani film Arka,autora Natka Stipaničeva.

Drive in kultura posebnu pažnju posvećuje svojoj publici i jedino je događanje koje ih neće ostaviti praznih ruku. Da uz dušu treba napojiti i tijelo dobro znaju organizatori iz SABMARINA, pa su za potpuni doživljaj pripremili poklon pakete koji su uključeni u cijenu ulaznice, a podsjećamo da se ona naplaćuje po automobilu a ne po osobi. Uz dva filma, glazbeni nastup i šarmantne voditeljice posjetitelji će u svojim paketićima pronaći okrepu i pokoji dar iznenađenja. Vikend kulturni događaj bez premca je pred nama, nemojte ga propustiti!

Sve informacije o ulaznicama i programu pronađite na: www.driveinkultura.com. Ulaznice je moguće kupiti i na samom događaju po cijeni od 100 kuna.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori