U kina stiže dirljiv dokumentarac o Malenoj, Klepetanu i čovjeku s kojim je sve počelo

U kina stiže dirljiv dokumentarac o Malenoj, Klepetanu i čovjeku s kojim je sve počelo

Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili 60-ak malenih roda. Kad stigne jesen Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene? 

Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge, grijala nam srca te vraćala nadu da čovjek i priroda i dalje imaju razumijevanja jedni za druge i da ljubav čovjeka i životinje može izdržati i najveće prepreke koje im se nalaze na putu. A put koji ih dijeli je dug i nesiguran. 

Priča o Stjepanu, Klepetanu i Malenoj

Stjepan, Klepetan i Malena nisu zainteresirali samo susjede u Brodskom Varošu. Već godinama ih prate milijuni ljudi diljem svijeta, a Stjepanov poštanski sandučić je stalno pun pisama koji stižu od ljubi koji prate njihovu priču o ljubavi i prijateljstvu.

Poznato TV lice i redatelj, Tomislav Jelinčić, priču je odlučio ovjekovječiti, i još vas jednom podsjetiti kako se nesvakidašnja ljubav nalazi svuda oko nas. Više od 6 godina snimali su svaki pokret Malene u Brodskoj Varoši, bilježeći kamerama Stjepanovu i rodinu svakodnevicu.

‘Drago mi je da smo snimili dokumentarac na temu tako tople ljudske priče. Dokumentarac je ujedno i moj zalog vjere u dobrotu svuda oko nas te nadu da se čovjek još uvijek nije otuđio od prirode. Dokumentarac je bio iznimno izazovan projekt, 6 godina snimanja, u svim vremenskim uvjetima, stotine sati snimki, neizvjesnost i nestrpljenje.. No, projekt smo uspješno dovršili, i drago mi je da upravo krećemo u kino distribuciju.’ Izjavio je redatelj filma, Tomislav Jelinčić. 

Film u kino distribuciju diljem Hrvatske kreće 27. svibnja. Popis kina dostupan je ovdje. Film je nastao u produkciji Antitalenta, distributer filma je Restart Label.

Ujedno, to je i prvi hrvatski dokumentarni film koji će moći pogledati slijepe i slabovidne osobe putem aplikacije Moviereading, namjenjene osobama s oštećenjem vida.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori