Isplanirajte svoj dnevnik gledanja za ovaj tjedan – filmovi, serije i predstave uz koje se vrijedi opustiti

Isplanirajte svoj dnevnik gledanja za ovaj tjedan – filmovi, serije i predstave uz koje se vrijedi opustiti

Iako se neki od nas s novim tjednom vraćaju na posao, još uvijek u slobodno vrijeme vrijedi socijalno distanciranje. Tako je najbolji izbor još uvijek ugodne večeri provesti uz izvrsne filmove, serije i predstave naših kazališta koje se nude online.

Probrali smo ponudu i izdvojili najbolje za dnevnik gledanja ovaj tjedan!

Cool filmovi koje ne propuštamo

‘Hannah Arendt’ besplatno u Kino Europa

Već smo pisali o nizu besplatnih stranica za gledanje filmova, a Kino Europa vratilo se s programom online! Dio sadržaja naplaćuje se, a dio je omiljeno kino ponudilo besplatno. Tako srijedom i nedjeljom stižu novi filmovi koje možemo gledati sasvim besplatno. Sljedeći je na redu ‘Hannah Arendt’, biografska drama redateljice Margarethe von Trotte o Hanni Arendt. Jedna je to od najvećih intelektualki 20. stoljeća, a film prati njezino izvještavanje sa suđenja nacističkom zločincu.

Bad Education na HBO-u

Ne prestaje se brujiti o filmu ‘Bad Education’ u kojem glave uloge tumače genijalni Hugh Jackman i oscarovka Alison Janney. Napokon je stigao na HBO Go, a prati priču nadzornika prestižnije škole Franka Tassonea koji mora osmisliti suludi plan kako bi zataškao sve troškove i pronevjeru epskih razmjera.

Extraction na Netflixu

Na Netflix je nedavno stigao i  ‘Extraction’ s Chrisom Hemsworthom kao glavnom zvijezdom. Triler prati plaćenika Tylera Rakea koji dobiva zadatak spasiti sina jednog od najvećih internacionalnih kriminalaca. Idealan je odabir za sve one koji obožavaju napete filmove pune čiste akcije.

Serije koje bingeamo

After Life Rickyja Gervaisa

Teško da će ikad nadmašiti sebe u popularnom ‘The Officeu’, ali druga sezona popularne  serije Rickyja Gervaisa stigla je na Netflix! ‘After Life’ nas ponovno vodi kroz život Tonyja, udovca i novinara kojeg je život porazio kad je izgubio suprugu Lisu. Druga sezona klasična je crna komedija u njegovom stilu, a serija je već bila nominirana i za najbolju popularnu komediju. Gervais je najavio i snimanje treće sezone.

Never Have I Ever na Netflixu

Na Netflix je stigla serija popularne glumice i komičarke Mindy Kaling. Na seriji je radila s Langom Fisherom, a priča je djelomično inspirirana glumičinim djetinjstvom. Coming of age priča prati Devi, 15-godišnju djevojku iz indijske obitelji koja je nedavno izgubila oca. Osim toga, prate je svakojake teen ‘bubice’ pa tako priželjkuje manje dlačica po tijelu i dečka koji nije ‘štreber.’Simpatična, feel good priča o odrastanju nasmijat će vas i opustiti.

Mrs. America i Cate Blanchett

Na HBO Go nam je stigla i nova epizoda genijalne serije ‘Mrs. America.’ Temelji se na stvarnim događajima, a vodi nas u jedan od ključnih trenutaka u američkoj povijesti odnosno u žar pokreta za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima 1970-ih godina. Dok s jedne strane kulturnog rata stoje feministkinje drugog vala, najveću odmazdu pruža upravo jedna žena – izvrsna Cate Blanchett u ulozi Phyllis Schlafly. Koji su naši dojmovi bili nakon prve tri epizode provjerite ovdje.

Predstave koje pratimo preko ekrana

Hamlet, Zagrebačko kazalište mladih

Zagrebačko kazalište mladih već neko vrijeme pušta svoje izvrsne predstave online, a najnoviji kazališni komad koji gledamo na YouTubeu je ‘Hamlet’ Olivera Frljića. Predstava je premijerno prikazana 2014. godine, a u novom/starom ‘Hamletu’ glume Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin, Jasmin Telalović, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Petar Leventić, Milivoj Beader i Nina Violić! Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava je dobila niz nagrada uključujući onu za najbolju režiju i najbolju mušku ulogu.

Blue Moon, Satiričko kazalište Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh počastilo nas je predstavom ‘Blue Moon’ jednog od najpoznatijim domaćih pisaca Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića. Predstava je od jučer dostupna na službenom YouTube kanalu. Radi se o humorističnom prikazu predratnog stanja i atmosfere iz perspektive propalog studenta i rockabillyja Charlieja koji spas traži u gradskom životu, hedonizmu i glazbi. U predstavi glume Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Vilim Matula, Jerko Marčić, Branka Trlin, Mirela Videk Hranjec i Marko Makovičić.

Sjećanje Šume, Gavella

Gavella od danas, 27. travnja, kreće u online projekt ‘DaleKOVIDnica’ su sklopu kojeg ćemo imati priliku besplatno pogledati najbolje iz omiljenog teatra u Frankopanskoj. Tako ovaj tjedan gledamo ‘Sjećanje šume’ Damira Karakaša u režiji Tamare Damjanović. Predstava donosi prikaz odrastanja u Lici, a kroz priču nas vodi senzibilni mladić sa srčanom manom. Gavella će besplatno prikazivati svoje predstave od ponedjeljka do četvrtka u ponoć.

Foto: IMDb, Satiričko kazalište Kerempuh

Učitati još
Zatvori