Ovog vikenda u CineStaru gledamo najstrašnije horore godine

Ovog vikenda u CineStaru gledamo
najstrašnije horore godine

Duhovi tame

Ljubitelji hororaca gledaju ih u svim prilikama, ali svaki pravi filmofil bar jednom na godinu pogleda dobar horor. A ima li boljeg razdoblja u godinu za gledati horor filmove od Noći vještica odnosno Halloweena? Taj dan, odnosno bolje rečeno noć, dugo godina se vezao uz Zapad, ponajviše Ameriku, ali posljednjih godina ima sve više svojih obožavatelja i u Hrvatskoj.

Četiri jezive filmske preporuke

Filmska horor lista je bogata pa će u CineStar kinima 30. i 31. listopada obilježiti Dani strave s posebnim filmski repertoarom.

Crna kutija

Tako će posjetitelji moći pogledati pretpremijerno film Duhovi tame u kojem glavnu ulogu igra Keri Russell, mnogima dobro poznata po ulozi Felicity u istoimenoj seriji. Riječ je o adaptaciji kratke priče Nicka Antosce The Quiet Boy o učiteljici iz malog grada koja sa svojim bratom, lokalnim šerifom, otkriva da jedan njezin učenik krije opasnu tajnu. Dječakove mračne tajne dovode ih do zastrašujućih susreta s jezivim stvorom koji sa sobom povlače zastrašujuće posljedice

U sklopu Dana strave prikazivat će se i reprizni horor filmovi za koje je cijena ulaznice snižena te iznosi 22 kune, a gledatelji mogu birati između filmova Demoni, Zloćudno i Crna kutija.

Zloćudno

Redatelj jezivih Demona je Neill Blomkamp, širokoj publici već je dobro poznat. Svojim redateljskim prvijencem iz 2009. godine, filmom “District 9” pobrao je hvalospjeve publike i kritike te zaradio nominaciju za Oscara. Njegov sljedeći film “Elysium” također je pobrao odlične kritike. Ove godine Blomkamp predstavlja film snimljen u tajnosti tijekom pandemije, koji govori o mladoj ženi koja oslobađa zastrašujuće demone kada se krenu otkrivati nadnaravne sile u korijenu desetljeća starog raskola između majke i kćeri.

Crna kutija nije klasičan horor, već vrlo uzbudljiv, jeziv i napeti triler koji smo vam nedavno predstavili u našem Kino vodiču. Francuski film odmah nam je zapeo za oko. Ako ste među onima koji vole napete trilere, onda je ovo odličan odabir ovog vikenda u kinima. Film prati Mathieuja, mladog i iznimno talentiranog čovjeka koji dobiva zadatak analizirati sadržaj crne kutije i tako riješiti misterij pada novog zrakoplova. Slučaj je vrlo brzo zatvoren, ali Mathieu shvaća da nešto s dokazima od samog početka ne valja. Kreće u vlastitu istragu koja će ga odvesti skroz do mračne istine.

Zloćudno

U filmu Zloćudno Madison je paralizirana šokantnim vizijama užasnih ubojstava, a njezina se muka pogoršava kad otkrije da su ti snovi zapravo zastrašujuća stvarnost. Tijekom djetinjstva Madison je bila hospitalizirana zbog uznapredovale bolesti. Dok boravi u bolnici bude posvojena te nastavlja živjeti normalnim životom. Nekoliko desetljeća kasnije Madison ima svoju obitelj. Trauma koju je doživjela jedne večeri naglo pogorša stanje.

U sva tri filma strah od smrti, nadnaravne sile i šokantni preobrati bit će dovoljno dobar razlog da ih bez daha gledate do kraja. 

100% vuk

A djeca će za Halloween u CineStaru moći dobiti gratis kokice, uvjet je samo da dođu maskirani po želji i da pogledaju najnoviju animaciju 100% vuk. Akcija traje u razdoblju kada nema škole od 30. listopada do 3. studenoga. Film „100% vuk“ priča je o Freddyju, nasljedniku ponosne obiteljske loze vukodlaka u kojem su glasove likovima posudili Iva Jerković, Goran Navojec, Zoran Šprajc i mnogi drugi. Svi posjetitelji koji budu gledali neki od horror filmova imaju mogućnost kupiti Strava meni po akcijskoj cijeni.

Za one željne posebnog osjećaja intime tu je prvo boutique kino– Kaptol Boutique Cinema. Više informacija i kupovina ulaznica na web stranici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori