Od redatelja hita Call Me By Your Name stiže romantična komedija sa Zendayjom u glavnoj ulozi
Od redatelja hita Call Me By Your Name stiže romantična komedija sa Zendayjom u glavnoj ulozi

Od redatelja hita Call Me By Your Name stiže romantična komedija sa Zendayjom u glavnoj ulozi

Poznat po besprijekornom smislu za estetiku, gotovo sanjarskom pristupu filmu, talijanski režiser Luca Guadagnino stekao je pažnju šire publike filmom Call Me By Your Name, koji se krajem 2017. godine našao na gotovo svakoj listi najboljih filmova te godine. U nešto mračnijem tonu, ali još uvijek vrlo senzualno Guadagnino je nastavio filmom Suspiria i podsjetio nas da je prije svega umjetnik koji priča priče.

Nakon hvaljene serije We Are Who We Are, Guadagnino se vratio na filmski set povodom filma Challengers. Osim njegovog redateljskog pečata, novitet krasi i impresivna glumačka postava u kojoj igraju zvijezde najpoznatijih televizijskih serija i filmova koji su odjeknuli publikom.

Glumačka ekipa koja plijeni pažnjom

U glavnim je ulogama Guadagnino zamislio Zendayu, Josha O’Connora i Mikea Faista, trenutno najveće filmske i televizijske zvijezde u usponu. Zendayu trenutno željno isčekujemo vidjeti i u drugom nastavku filma Dune. Josh O’Connor svjetskoj je javnosti najpoznatiji kao princ Charles iz Netflixove hit serije The Crown, a igrao je u nizu hvaljenih filmova među kojima je najrecentniji Mothering Sunday s Odessom Young, Olivijom Colman i Colinom Firthom.

Ovom uistinu zvjezdanom tandemu pridružuje se nešto manje poznat, ali bez sumnje glumac u usponu – Mike Faist. Istaknuo se ulogom u Spielbergovom filmu West Side Story, a za ulogu u mjuziklu Dear Evan Hansen dobio je nagrade Grammy i Emmy.

Challengers

Što nam donosi film Challangers?

Film Challengers stavit će ovaj interesantan trio u kompleksan queer ljubavni trokut. Radnja je smještena u svijet profesionalnog i kompetitivnog tenisa u kojem pratimo Tashi, tenisačicu koja više ne igra, ali trenira, a njezin je najveći uspjeh suprug Art (Faist) kojeg je izbrusila u savršenog igrača.

Međutim, kad Art izgubi fokus, mora se vratiti stepenicu ispod i ponovno zaigrati na turniru niže lige. Pritom se susreće s Patrickom, Tashinim bivšim dečkom i najboljim prijateljem iz tinejdžerskih dana, koji mu postaje rival. Uskoro nastaje neočekivani ljubavni trokut.

Kada film stiže u kina?

Razlog više za veseliti se filmu je umjetnik koji će raditi na kostimografiji. Jonathan Anderson jedan je od najzanimljivijih imena s britanske dizajnerske scene, a trenutno je kreativni direktor luksuznog španjolskog brenda LOEWE. Anderson je tijekom posljednjih desetak godina dobio niz modnih nagrada, surađivao je s Pradom i Versace kućom, a sve je prepoznatljiviji upravo po vlastitom brendu JW Anderson.

Sudeći prema prvim kadrovima, koje vas čekaju u traileru u nastavku, čeka nas zanimljiva sportsko-ljubavna avantura. Premijera filma najavljena je za 24. travanj.


Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori