10 najboljih filmova koji nas vode ravno na plažu

10 najboljih filmova koji nas
vode ravno na plažu

Produženi vikend idealan je za odmaranje i hvatanje sunca na otvorenom. Bez obzira jeste li otputovali ili ne, ove dane provedite u uživanju i resetiranju od stresne svakodnevice. Provedite popodne uz 10 najboljih filmova koji nas vode ravno na plažu.

Blue crush

Ponovno smo na Havajima koji su očito dobar recept za mentalni bijeg na godišnji. Grupa opasnih djevojaka koje surfaju i provode svoje dane na plaži. Što vam više od toga treba u ljetnom filmu?

Fool’s Gold

Kate Hudson i Matthew McConaughey u ovoj romantičnoj komediji glume bračni par koji pokušava obnoviti ljubav dok traže davno izgubljeno blago iz 18. stoljeća.

Forgetting Sarah Marshall

Peter Bretter (glumi ga Jason Segel) očajnički treba odmor i bijeg od stvarnosti nakon što ga je ostavila djevojka Sarah (glumi ju Kristen Bell), popularna televizijska zvijezda. Peter odlazi na predivno havajsko otočje pokušati sve zaboraviti. No tamo neočekivano susreće bivšu s novim dečkom, britanskom rock zvijezdom Aldousom Snowom, koji je i bio razlog njihovog prekida. Sva sreća, u hotelu radi Rachel (glumi ju Mila Kunis), koja će mu pomoći da okrene novu stranicu. Glavne uloge pripale su sjajnom Jasonu Segelu, Mili Kunis, Kristen Bell te jedinstvenom Russellu Brandu, koji tumači sladunjavu rock senzaciju.

The Beach

Jedan od vizualno predivnih filmova prati mlade ljude koji su odlučili odustati od civilizacije i živjeti na predivnom tajnovitom otoku. Leonardo Di Caprio iako mlad, sjajan je u ovom filmu, a film je specifičan i po tome što se u njemu govori hrvatski jezik. Sniman je na bajkovitom tajlandskom otoku kojeg je nažalost prije nekoliko godina poharao tsunami.

50 first dates

Bezbrižni zavodnik Adam Sandler pokušava osvojiti djevojku svojih snova Drew Barrymore koja ima kratkoročno pamćenje.

The Blue Lagoon

Nakon brodoloma u južnom Pacifiku, dvoje djece, Emmeline ( glumi ju Brooke Shields) i Richard (Christopher Atkins) te brodski kuhar Paddy (Leo McKern) jedini su preživjeli. No Paddy uskoro premine, stoga su Richard i Emmeline naglo prisiljeni naučiti sve o preživljavanju na pustom otoku, stotinama kilometara daleko od civilizacije. I dok godine prolaze, dječak i djevojčica postaju mladić i djevojka, a otkrivanje vlastite seksualnosti donosi im veliku prekretnicu u obliku djeteta, o čijoj brizi novi roditelji ne znaju gotovo ništa. Povrh svega, na otoku se skriva velika opasnost, koje Richard i Emmeline nisu svjesni…Danas kultni film, ‘Plava laguna’ ostaje u pamćenju kao jedan od ranih filmova Brooke Shields, poznatih po dizanju medijske prašine.

Point Break

Ovaj film donosi nevjerojatne pothvate najboljih svjetskih sportaša ekstremnih sportova i sadrži neke od najizazovnijih akrobacija ikad snimljenih.

Into the Blue

Grupa mladih kreće u avanturu kako bi pronašla potonuli brod prepun zlata. No, na zlato su bacili oko i kriminalci, dileri kokaina, što će značajno zakomplicirati situaciju.

The Descendants

Ovo je dramska komedija o putovanju oca (glumi ga George Clooney) koji preispituje vlastiti život nakon što ga je zadesila tragedija. Ono što je započelo kao putovanje na kojem je krenuo suočiti se s prošlošću postaje topla obiteljska priča.

Cast away

“Brodolom života” izuzetno je dojmljiva i potresna priča o fizičkom, ali i mentalnom preživljavanju uslijed nezamislivih poteškoća. Veliki Tom Hanks ovom se svojevrsnom filmskom monodramom još jednom potvrdio kao jedan od vodećih američkih glumaca i pravi heroj nacije, a redatelj Robert Zemeckis vješto je izbjegao sve zamke monotonije i predvidljivosti filma u kojem većinu posla obavlja tek jedan jedini glumac. Spajajući avanturističke elemente moderne robinzonijade s dramskim razvojem karaktera u prijelomnome životnom razdoblju, Hanks, Zemeckis i scenarist William Broyles Jr. snimili su prekrasan film o snazi ljudskog duha.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori