Istarski festival koji će zaživjeti u znaku plesa krajem srpnja

Istarski festival koji će zaživjeti u
znaku plesa krajem srpnja

Uslijed novodonesenih epidemioloških mjera tim Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat posljednjih se dana suočavao s teškim odlukama – otkazati ili ne. Na zadovoljstvo organizatora i radost publike odlučeno je da se plesati treba, može i želi. U kratkom roku realizacija festivala prilagođena je svim donesenim mjerama. Festival će se održati od 24. do 26.srpnja.

Festival je prilagođen svim mjerama

“O sudionicima i posjetiteljima brinut ćemo redovnom dezinfekcijom prostora. Održavanjem propisanih razmaka, mjerenjem temperature te nošenjem maski. Nažalost, zbog donesenih mjera, iz rasporeda su izostala druženja u Plejsu, lokaciji za neformalna druženja umjetnika i publike koju smo prvi puta predstavili 2019.godine. Izostala je i predstava beogradskog Bitefa kojeg ćemo ugostiti prvom idućom prilikom.” Kažu iz organizacije festivala te dodaju da će zajedničkim snagama održati i 21. festivalsku ediciju.

Festival otvara predstava BEAT-I just wish to feel you

Izvodi ju belgijski DOPE kolektiv u kojoj plesačica suvremenog plesa i hip-hoper donose nevjerojatno tjelesni, sirov, ali i dirljiv duet o ljudskim odnosima. Nakon toga uslijedit će plesni film PULSAR autorice Martine Nevistić u gradskoj loži. Odmah nakon toga vratit ćemo se u Kaštel gdje nas očekuje Gore, najnovija predstava Zagrebačkog plesnog ansambla. Preostala dva dana pratit ćemo program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske. Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom TRAMA koja će održati i radionicu Floorwork za profesionalne plesače u Mediteranskom centru. U sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika, osim spomenute predstave BEAT – I just wish to feel you gledat ćemo i HARLEKING autorskog dvojca Enrica & Ginevre. Gledat ćemo i duet za muškarca i dijete DES GESTES BLANCS Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa. Premijerno će se izvesti predstava ESBAT pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta-prevođenje tradicije u suvremenu kulturu. Informacije o ulaznicama za Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat potražite ovdje.

Foto: Andi Bančić

Učitati još
Zatvori