Naišle smo na super događanja koja će obilježiti kraj ljeta u vašem gradu

Naišle smo na super događanja koja će
obilježiti kraj ljeta u vašem gradu

Ljeto nam polako izmiče, gotovo je sredina kolovoza, vraćamo se s godišnjih odmora i polako se počinjemo privikavati da je rujan iza ugla, a s njim i službeno klasična rutina. Nakon nekoliko potresnih mjeseci ljeto nam je, ma kakvo god da je, svima bilo potrebno. Unatoč drugačijim okolnostima, uživali smo na događanjima na otvorenom o kojima smo vas izvještavali, a prije nego što i konačno ispratimo kolovoz – izdvojili smo posljednje super ljetne evente u brojnim gradovima.

Zagreb…

Ljeto u Tehničkom postalo je omiljena ljetna destinacija u vrućem Zagrebu, a 14. kolovoza sprema se još jedan super event na otvorenom. Flamingo Sunset u Tehničkom dovodi izvođače umjetničkog kolektiva House of Flamingo s čijim smo drag queenom Spazam Orgazam nedavno razgovarali. Za one koji ljeto žele ispratiti u piknik oazi tu je ovogodišnji Mali piknik na Gornjem gradu odnosno Vranicanijevoj poljani. Svakog petka Mali piknik donosi relaksirano druženje u prirodi na travi uz genijalne domaće delicije. Kraj kolovoza u Zagrebu će obilježiti popularni ulični festival Cest is d’Best koji će oživjeti ulice diljem grada našeg grada uz performanse, glazbu, likovne i cirkuske umjetnike. Festival traje od 19. do 23. kolovoza.

Split…

Kazališna sezona na otvorenom dosegnut će vrhunac u Splitu 20. kolovoza na festivalu Teatar pod zvijezdama koji ne propuštamo. Niz izvrsnih predstava – ‘Vla vla vlajland’, ‘Ne daj se Njofra’, ‘Udavače’, ‘Lijevo, desno glumac’ i brojne druge, igrat će sve do 20. rujna, a održat će i mnogi koncerti. Glazba će u Splitu oriti i na u splitskom Đardinu i to sve do 6. rujna. Održava se sedma Revija Urbane KulturE – EVO RUKE! koja donosi niz koncerata i performansa u gradskoj jezgri te melodije jazza, bluesa i rock’n’ rolla.

Rijeka

Ljeto na Gradini u Rijeci omiljena je destinacija na kojoj još dva tjedna možemo uživati u koncertima i predstavama. Sljedeća predstava je na repertoaru 13. kolovoza kad igra komedija ‘Ja, tata’, a vikend nakon, 20. kolovoza, popularni Queen Real Tribute Band, jedan od najpoznatijih tribute bendova u Europi, nastupa na trastskoj pozornici. Do kraja kolovoza u omiljenom Ljetnom Arti kinu u Rijeci igraju genijalni filmovi posvećeni Enniju Morriconeu, a 28. kolovoza počinje i prvi Riječki filmski forum koji donosi niz filmskih naslova u kojima ćemo moći uživati do 2. rujna.

Opatija…

Divna Opatija također sprema nekoliko zanimljivosti za kraj ljeta. Ljubitelji klasične stand up komedije 14. kolovoza Željka Pervana na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Na istoj lokaciji koncert će održati glazbenik Marko Škugor 18. kolovoza, a zatim se 23. kolovoza otvara Liburnia film festival. Gledat ćemo čak 22 dokumentarna filma u konkurenciji, a stižu svjetske, domaće i festivalske filmske premijere.

Pula…

Glazbeni i filmski spektakl obilježit će kraj ljeta u Puli. Na Kaštel 19. kolovoza dolazi Mostar Sevdah Reunion, bend koji se proslavio svojom kombinacijom tradicionalnog sevdaha te jazza, soula i etno glazbe. Sami kraj ljeta u Puli obilježit će, pak, filmski spektakl. Pulski filmski festival ipak će se održati krajem kolovoza, točnije, program se otvara 29. kolovoza, , a traje do 4. rujna.

Šibenik…

Kraj ljeta u Šibeniku obilježit će pregršt glazbenih nastupa. Na Tvrđavi Barone 17. kolovoza svirat će pijanist Matija Dedić koji će izvoditi najveća djela svog oca Arsena Dedića. Koncerta večer ‘Matija svira Arsena’ na novi će način donijeti poznata djela slavnog glazbenika. U sličnom će se tonu nastaviti glazbena ponuda u Šibeniku s još jednim Večerima dalmatinske šansone. Na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske nastupat će renomirani izvođači šansona, a pjevat će i između ostalih i Elis Lovrić, Marko Kutlić pa čak i Allan Slutski, dobitnik Grammyja za filmsku glazbu. Ljeto u Šibeniku zaokružit će nastup DJ-a Borisa Brejcha u sklopu projekta Project Vojarna: Open Air Šibenik.

Dubrovnik…

Dubrovnik će do kraja kolovoza vrvjeti predstavama i glazbenim događanjima. U sklopu Dubrovačkih ljetnih igara 17. kolovoza održat će se premijera plesne predstave ‘Zagrljaj’ u izvedbi švicarskog Centra za izvedbene umjetnosti. U Parku Gradac iščekuje nas još jedna premijera i to tradicionalno ‘Grižule’ Marka Držića. Komediju će igrati studenti glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a ako niste raspoloženi za predstave onda imamo i ležerniju opciju. Goran Bare i Majke nastupat će 22.8. na Craft beer festivalu u Dubrovniku!

Učitati još
Zatvori