Brit Awards su ove godine bili jako zanimljivi

Brit Awards su ove godine bili
jako zanimljivi

Jučer je u londonskoj O2 Areni održana ceremonija dodjele jedne od najvažnijih britanskih nagrada – Brit Awards. Osim što smo tokom večeri još jednom vidjeli kako je britanska glazbena scena itekako živa, publiku je zabavilo i nekoliko zanimljivih događaja o kojima se danas priča.

Sam Smith

Sam Smith

Sam Smith i Ed Sheeran, najsvježije mlade nade britanske scene, bili su pobjednici večeri, a svaki je otišao kući s dva kipića. Sam Smith za britanski globalni uspjeh i za najboljeg novog glazbenika, a Ed Sheeran je primio nagradu za MasterCard najbolji album i najboljeg britanskog muškog solo izvođača. Obojica su svoje nagrade opravdali nastupima na sceni s obradama vlastitih pjesama “Bloodstream” i “Lay Me Down”.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Na pozornicu je izašla i njihova prijateljica i kolegica Taylor Swift koja je ujedno osvojila i svoj prvi Brit Award nakon što već osam godina nastupa po Velikoj Britaniji. Taylor je tako najbolja ovogodišnja ženska solo pjevačica, a na pozornici je u kabaret stilu izvela “Blank Space”.

Taylor Swift

Taylor Swift

Upravo je Taylor svojim iznenađenim izrazom lica popratila nastup Kanyea Westa i time utjelovila emocije svih prisutnih. Naime, Kanye je prije izlaska na pozornicu, na koju ga je pozvala Kim Kardashian, prvo zahtijevao od svih da se ustanu, a onda se pojavio s grupom repera te bacačima plamena kako bi izveo svoju novu pjesmu “All Day”. Energičan nastup čak je i rasplesao prve redove publike.

Kanye West

Kanye West

Možda bi ovo bio i jedini nastup kojem bi se pričalo danas da Madonna za vrijeme izvođenja svoje pjesme “Living For Love” nije pala na pozornici. Odjevena u toreadoricu i okružena grupom muškaraca-bikova, u ključnom joj je trenutku zakazala kostimografija. Plesači su dugački Armani plašt trebali povući s nje, ali umjesto toga povukli su pjevačicu koja je pala. No legendarna kraljica popa samo je ustala i nastavila s plesom, a kasnije na Twitteru ostavila svima poruku kako je dobro. Ništa manje od nje nismo ni očekivali.

Madonna

Madonna

Ostali dobitnici nagrada su bili:

Video godine: One Direction, “You and I”
Britanska solo pjevačica godine: Paloma Faith
Grupa godine: Royal Blood
Međunarodni pjevač godine: Pharrell Williams
Međunarodna grupa godine: Foo Fighters
Izbor kritičara godine: James Bay
Producent godine: Paul Epworth
Singl godine: Mark Ronson ft. Bruno Mars, “Uptown Funk”

Paloma Faith

Paloma Faith

Učitati još
Zatvori