Najromantičniji balet svih vremena

Najromantičniji balet svih vremena

Labuđe jezero, zasigurno najromantičniji balet svih vremena, zadivljujuća je priča o prekrasnoj ženi transformiranoj u labuda te dirljiva oda moći ljubavi.

SwanLakeROH-2012-6494_RBedit_preview

Labuđe jezero, savršena je sinteza koreografije i glazbe. Iako sam Čajkovski nije doživio njegov uspjeh, njegov prvi balet postao je sinonim za balet uopće te i dan danas inspirira generacije plesača i postaje dio popularne kulture.

Labuđe jezero naslovna

Od najranijih dana baleta Vic-Wells, izvedba Labuđeg jezera u Royal Opera Housea postala je pojam kvalitete. Stvarajući ovu produkciju, želja Anthony Dowella bila je vratiti se izvornoj koreografiji koju su velikani Marius Petipa i Lev Ivanov osmislili za Teatar Mariinski u 1895. godini. Dizajn Yolande Sonnabend smješten je na ruski kraljevski dvor toga doba, inspiriran povjesnim činjenicama i gotičkim fantazijama. Scene na dvoru u prvom i trećem činu vrlo su glamurozne i nadovezuju se na raskošan stil Carla Fabergéa dok su slavne „bijele“ scene na jezeru bogate maglom, sjenama i mjesečinom.

labuđe jezero

Direktan prijenos baleta s prestižne pozornice Royal Opere iz Londana, pogledajte 17. ožujka u 20:15 sati na programu CineStar kina.

Učitati još
Zatvori