Dan D donosi glazbeni program koji ne smijete propustiti

Dan D donosi glazbeni program koji
ne smijete propustiti

swanky slider

Ovogodišnji Dan D donosi dobar glazbeni program koji prati dobar dizajn. Na otvorenom ćete ‘chillati’ uz setliste nekolicine dokazanih zagrebačkih DJ-eva, sve dok se u petak navečer ne tulum ne prebaci u Močvaru na dobro izdizajniranu electro/synth/industrial žurku nekih od recentnih najomiljenijih protagonista digitalnog zvuka. Subota se nastavlja s popodnevnim druženjem koje će nakon večernje dodjele nagrada zaokružiti svirka jednog od najomiljenijih regionalnih underground bendova. Nedjelja će biti oslobođena tvrdog partijanja, no bez izostajanja kvalitetne DJ podloge.

Dan D dovodi sada već legendarni one man vs. one synth projekt Man Machine iza kojega stoje Roland XP50 i Goran Uroić. Nakon brušenja zanata u How Convinient, Ikonal je uzeo sintove u svoje ruke i napravio jedan od najuzbudljivijih live actova. Nemalo razvikani sisački producent i DJ Zarkoff koji već godinama hara europskim undergroundom, prošle je godine zasjeo na mnogu top listu sa svojim synth i gitarskim albumom Sweet Obsolete izdanim za Unknown Records.

Le Chocolat Noir još je  jedan veteran sisačke škole elektronike vraća se sa španjolske turneje sa svojim mračno-vrućim synthevima na kojima će razvaliti set autorskih stvari, koje su se ovih godina našle na nemalom broju vinilnih izdanja. Tajga & Tundra – DJ dvojac Žive muzike koji izvode mračnu muziku prožetu eksperimentalnim i industrial utjecajima. VVhile – omiljeni dizajnersko-arhitektonski dvojac iz Beograda nakon dodjele nagrada satkat će zid zvuka u svojoj dobro poznatoj bučnoj alt rock shoegaze maniri. Ne treba ni spominjati da su svojim albumom More iz 2014. poharali regionalne top liste. I za kraj – CFSN Sundays – web stream ugodne nedjeljne glazbe u režiji CFSN ekipe. Posljednje predljetno druženje sa CFSN DJima i njhovim prijateljima održat će se na svježe preuređenoj terasi Swanky Monkey Gardena, pa tko može neka im se uživo pridruži, a drugi mogu uživati u ugodnoj glazbi u hladu svog doma.

Detaljan raspored glazbenog programa možete naći na linku. Ako još ne znete, podsjetnik – ovogodišnji Dan D održat će se od 10. do 12. lipnja u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu. Sve informacije o ovogodišnjem izdanju festivala možete pronaći na 2016.dan-d.info/hr/.

dan d naslovna

Učitati još
Zatvori