Cooltura: Jeste li već otkrili prvi hrvatski božićni radio, uživali u novoj genijalnoj seriji i čuli za filmski hit tjedna?

Cooltura: Jeste li već otkrili prvi hrvatski božićni radio, uživali u novoj genijalnoj seriji i čuli za filmski hit tjedna?

bozicni-izlog-elfs-3

Journalova Cooltura svaki tjedan donosi rezime najuzbudljivijih događaja proteklih dana. Kraj studenog razveselio nas je prvim pravim božićnim ugođajem koji je ispunio zagrebačke izloge, ali i naše domove zahvaljujući jednom hrvatskom radiju s božićnim playlistama. Tu je i nova serija o kojoj ćemo svi pričati narednih dana, ali i urnebesni film koji nam je došao u pravi trenutak. Prepustite se Coolturi i uljepšajte si tjedan!

Cool…serija

Ovog je tjedna na HBO GO-u premijerno izašla serija ‘The Flight Attendant’ s Kaley Cuoco u glavnoj ulozi. Mračna triler-komedija temeljena na najprodavanijem romanu Chrisa Bohjalijana ima osam epizoda i govori o tome kako se cijeli život može promijeniti u jednoj noći. Stjuardesa Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) budi se u svojoj hotelskoj sobi u Dubaiju, mamurna od prethodne noći, i pronalazi mrtvo tijelo pokraj sebe. Bojeći se zvati policiju, ona nastavlja svoje jutro kao da se ništa nije dogodilo te se pridružuje ostalim kolegama i pilotima koji putuju u zračnu luku. Međutim, u New Yorku ju dočekuju agenti FBI-a koji ju ispituju o njezinu nedavnom presjedanju u Dubaiju. I dalje nesposobna rekonstruirati noć, počinje se pitati je li zapravo ona ubojica.

Cool…film

Friendsgiving film 2020.

Budući da nam ovih dana treba što više smijeha kako bi crne misli stavili na stranu, ‘Friendsgiving’ došao je u pravo vrijeme. Od četvrtka nova komedija igra u kinima, a radnja prati Abby koja se se raduje mirnom i opuštenom Danu zahvalnosti koji će provesti sa svojom najboljom prijateljicom Molly. No, planovi za mirnu i obilnu večeru ubrzo odlaze u zaborav kada im se pridružuju novi Mollyin dečko i njezina osebujna majka. Ako na to dodamo i par nepozvanih gostiju koji se pojavljuju na večeri, uključujući Mollynu staru ljubav koji je ujedno i šaman te veseli gay trojac večera će se pretvoriti u zabavu koja će se dugo pamtiti.

Cool…knjiga

U sklopu našeg Journal Book Cluba ovog smo mjeseca čitali ‘Na kraju balade’, debitantski roman Anne Griffin. Radnja prati Mauricea Hannigana, 84-godišnjeg muškarca koji sjedi u baru hotela i nazdravlja pet ključnih ljudi u svom životu koji su ga definirali. Svaka je od zdravica jedno poglavlje i Maurice nas, nazdravljajući svom bratu Tonyju, kćeri Molly, šogorici Noreen, sinu Kevinu i konačno supruzi Sadie, vodi kroz desetljeća svog života u kojem nije uvijek činio ono što je možda trebao. Naše dojmove i ocjenu knjige otkrijte ovdje.

Cool…art

Volim-Pešču-2020.-Bare1

Posljednjih tjedana zagrebačku je vizuru nadvila magla pa nas je zato posebno razveselilo malo šarenila na novom muralu zagrebačkog umjetnika Borisa Bare. Veliki mural „Djevojka koja sanja“ naslikao je na pročelju osnovne škole Petar Preradović u sklopu akcije Volim Pešču 2020. Centar Knap već dugi niz godina provodi tu akciju, a ovogodišnja je dio obilježavanja jubilarne 65. rođendanske godine centra. Tako je ovaj zagrebački kvart postao još posebniji i bogatiji za novo umjetničko djelo, kojeg je poznati akter zagrebačke street art scene oslikavao nekoliko dana.

Cool…glazba

Ovo bi možda mogla biti i vijest tjedna za one istinske ljubitelje blagdanske atmosfere! Radio postaja Gold FM svojoj je glazbenoj obitelji koju su dosad činili Gold FM, Gold Rock, Gold Party, Gold Easy, Gold Oldies i Gold (S)EX YU, dodala Gold XMAS – radijsku postaju koja svaki dan, 24h dnevno pušta božićne pjesme. Od božićnih klasika preko novih izdanja omiljenih božićnih pjesama do hrvatskih božićnih pjesama, uz Gold XMAS cijeli ćete dan zaista uživati, pjevušiti i božićni duh širiti oko sebe. All I Want for Christmas, Last Christmas, Let it snow, Baby It’s Cold Outside, Santa Baby i Driving Home for Christmas samo su neke od omiljenih božićnih pjesama koje stvaraju najbolju Gold XMAS božićnu playlistu. Kako točno slušati božićni radio otkrijte ovdje.

Cool…event

Black-Friday-popust-na-knjige-Planetopija

‘Event’ (ako ga tako možemo nazvati) koji nam je obilježio tjedan je svakako Black Friday. Iako je prošao, u svijetu knjiga još nekoliko sati (ili dana) traju odlični popusti kod brojnih nakladnika. Sve najbolje popuste izdvojili smo ovdje, kao i književne preporuke koje još danas možete uhvatiti po sniženoj cijeni.

Cool…dizajn

bozicni-izlog-jasmina-i-lutkice-2

Ove godine ćemo uživati u malo drugačijem Adventu nego što smo navikli, ali to nikako ne znači da nas božićna bajka već nije posve osvojila. Zagreb svake godine osvaja svojim izlozima, a ni ove godine nam domaći kreativci nisu ništa manje priredili dizajnom interijera. Prošetali smo gradom u potrazi za najljepšim božićnim izlozima i okupili ih sve na jednom mjestu. Pogledajte ih ovdje i inspirirajte se za uređenje vlastitog doma.

Foto: Pexels, PR, Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori