Čak 10 hrvatskih animiranih filmova na jednom festivalu!

Čak 10 hrvatskih animiranih filmova
na jednom festivalu!

Na Tricky Women Festivalu, koji će se od 11. do 15. ožujka 2015.g. održavati u Beču, publici će se predstaviti čak deset animiranih filmova iz Hrvatske.

Film “Glad” autorice Petre Zlonoge uvršten je u službenu konkurenciju festivala, te će s još devet filmova biti prikazan i u posebnom programu posvećenom animatoricama u Hrvatskoj. Animirani film Glad Petre Zlonoge nastao je u produkciji Bonobostudija, a od premijere u travnju 2014. godine prikazan je na desecima međunarodnih filmskih festivala. Film je realiziran u tehnici olovke i tuša na papiru.

Filmovi autorica iz Hrvatske bit će prikazani u programu Tough Cookie, koji donosi živu i raznoliku scenu animatorica koje u svojim filmovima istražuju teme društva, edukacije, imigracijskih politika i ekonomije, ili kontempliraju o vlastitom identitetu. U program su uvršteni filmovi “Prva jutarnja” Martine Lukanović, “Vast Landscape” Lee Vidaković, “Bla” Martine Meštrović, “Uvijek ili nikad” i “Wolf Games” Jelene Oroz, “Simulacra” Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, “St. Ivan’s Bath” Tee Stražičić, “Site Selection” Mare Šuljak, “Miramare” Michaele Müller i “Glad” Petre Zlonoge. Filmovi se prikazuju u subotu 14. ožujka u 21 sat u Metro Kinokulturhausu u Beču.

Učitati još
Zatvori