Odlične bojanke za odrasle

Odlične bojanke za odrasle

U Hrvatsku dolaze svjetski popularne bojanke za odrasle. Da, dobro ste pročitali – bojanke! Prvo su postale popularne u Francuskoj da bi se kroz par godina taj trend proširio brzinom svjetlosti. A kako i ne bi, kada je bojanje zarazno, budi djecu u nama i ima antistresno djelovanje.

Tajni vrt_post 1

Dvije popularne autorice naći će mjesto i u hrvatskim knjižarama – Lisa Magano i Johanna Basford. Lisa Magano i Johanna Basford autorice su bojanki, no ne rade ih na isti način. Lisa Magano autorica je bojanki s porukom, afirmacijskim, pozitivnim porukama koje uz bojanje jačaju snagu svijesti i djeluju antistresno. Inače je dokazano da bojenje ne samo kod djece, već i kod odrasih snižuje napetost i tjeskobu, stabilizira raspoloženje, povećeva koncentraciju te zbog svojeg umirujućeg djelovanja može poslužiti i kao radnja koja pomaže zaspati. Kako bojanke djeluju možete pogledati u videu:

Lisa Magano, grafičarka i ilustratorica, do sada je izdala bojanke s ciljanim porukama. Posebno se veselimo izdanju bojanke sa 100 smirujućih poruka koje djeluju skupa s činom bojanja poput meditacije i bojankom ‘150 poruka optimističnih misli’. Bojanke ‘Tajni vrt’ i ‘Začarana šuma’ Johanne su instantno postale hit i jedva čekamo da i njih primimo u ruke i podijelimo to kreativno zen iskustvo s mnogim kreativcima (ili čitaocima?) do sada.
Lisa Magano est graphiste et illustratrice. Stagiaire chez First édition, elle dessine des albums de coloriage qui rencontrent un grand succès. Elle est à présent salariée de la maison d'édition à Paris.

Lisa Magano

Bojanke navedenih autorica moći ćete naći u svim boljim knjižarama od početka lipnja 2015. godine u Fokusovom izdanju, a sve novosti pratite na Fokusovoj Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori