Blockbusteri koje ćemo gledati ovog ljeta

Blockbusteri koje ćemo gledati ovog ljeta

guardians-2

Iako su neki filmovi već došli u kina, a neki tek dolaze, donosimo popis svih blockbustera koji će vas nasmijati, razveseliti, odvesti u neka nova SF prostranstva, vremena… Ovog ljeta odlazak u kina bit će češći prijedlog izlaska nego inače. Naime, nakon navale serija 2016. godine (što, naravno uopće ne jenjava), hollywoodska produkcija ima odgovor s novim filmovima koji osvajaju kino blagajne. I ne brinite – mnogo ih je.

Dvije godine nakon posljednjeg nastavka Marvelove franšize Guardians of the Galaxy (Čuvari Galaksije) stigao nam je iščekivani nam nastavak. Prvi dio je postigao neočekivani uspjeh i katapultirao Chrisa Pratta u zvjezdanu orbitu, a drugi će nastaviti u istom veselom tonu uz zvučnu pozadinu Awesome Mixtape #2.

guardians-1

Pustolovina neobične ekipe ide dalje – čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Nakon teasera, službeno je objavljen i prvi cijeli trailer za Čuvare galaksije vol. 2 koji je u kina stigao u svibnju. Ako još niste – vrijeme je da ga pogledate.

Novi film Guya Ritchieja donosi jednu od najpoznatijih, no i najintrigantnijih priča engleske povijesti – onu o kralju Arthuru. Epski film ‘King Arthur: Legend Of The Sword’  dovodi Charlieja Hunnama kao kralja Arthura, Judea Lawa kao Vortigerna i Djimon Hounsou kao Sir Bedivere.

MV5BMjAzODExNDY1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTgwMzM5MDI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,737_AL_

U filmu se pojavljuju još i Àstrid Bergès-Frisbey, Aidan Gillen, Eric Bana te Mikael Persbrandt, a kratko iznenađenje je i David Beckham kao gunđavi vitez grotesknog izgleda. Film ‘King Arthur: Legend Of The Sword’ prvi je film nakon Ritchievog ‘The Man from U.N.C.L.E.’ iz 2015. koji nije postigao očekivani uspjeh.

No, bez obzira na prošli neuspjeh, izgleda da će ovaj povijesni, epski film s jakim glumcima, snažnom pričom i karakterističnom režijom ipak pomesti kino blagajne.

MV5BMTA3MDQzOTc5ODNeQTJeQWpwZ15BbWU4MDg2MDMzOTAy._V1_SX1777_CR0,0,1777,988_AL_

MV5BZDg5NTFjMTMtNTFmYS00ZGY2LTk0YWMtNjNmMjUxMWU3NjE4XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

snatched-1

Snatched

U novom filmu Amy Schummer će se nakon prekida s dečkom na putovanju u tropski raj pridružiti Goldie Hawn kao njena majka. Nakon punih 15 godina opet gledamo Goldie Hawn na velikom platnu u komediji u kojoj će miran odmor jako poći po krivu.

Alien: Covenant

Ridley Scott u kina se vraća sa filmom Alien: Covenant koji donosi SF svijet koji je sam kreirao 1979. godine s filmom Alien: Osmi putnik. Za (zasada) posljednje SF poglavlje poznate franšize angažiran upravo Michael Fassbender u jednoj od glavnih muških uloga. Uz njega, glume još Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace i Guy Pearce. Kako će se povezati s Prometeusom, proglašenim prednastavkom Aliena, vidjet ćemo već sredinom svibnja.

Pirati s Kariba: Salazarova osveta

Johnny Depp vraća se na veliko platno kao legendarni, neustrašivi anti-junak Jack Sparrow u novom nastavku Pirata s Kariba: Salazarova osveta. Uzbudljiva avantura vodi nas do nesretnog kapetana Jacka koji osjeća jake vjetrove loše sreće kako pušu u njegovom smjeru kad smrtonosni duhovi mornara, predvođeni strašnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem), pobjegnu iz Đavoljeg trokuta odlučni ubiti sve pirate na moru, a posebno Jacka. U hrvatska kina dolazi 25. svibnja.

Wonder Woman

Gal Gadot je nova Wonder Woman koju smo već susreli u filmu Batman vs. Superman, a sada ćemo upoznati njenu cijelu povijest. Film je smješten u doba Drugog svjetskog rata – prije nego što je postala Wonder Woman, bila je Diana, amazonska princeza, na putu da otkrije sve svoje moći. Uz Gal Gadot gledat ćemo i Chrisa Pinea, a sudeći po traileru, ovo bi mogao biti jedan jako dobar film iz DC svijeta superheroja. A zašto mislimo da sve žene trebaju pogledati ovaj film – saznajte na linku.

Rough Night

Rough Night novi je film sa Scarlett Johansson koji uz nju donosi odličnu glumu i mnogo, mnogo komičnih trenutaka koje su ostvarile i Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell te Zoe Kravitz. Radi se o filmu koji bismo lako mogli opisati kao žensku verziju Mamurluka – jednako smiješan, napet, iznenađujuć, nepredvidiv i na kraju malo i ‘pomaknut’. Radnja donosi priču o djevojačkom vikendu na koji se zapute mlada, Scarlett Johansson i njezine najbolje prijateljice.

The Beguiled

Ovog ljeta u kina dolazi film Sofije Coppole – ‘The Beguiled’. U glavnim ulogama su Nicole Kidman Kirsten Dunst, Elle Fanning i Colin Farrell, i njihove uloge ovog napetog i iščekivanog remakea potvrđene su bile još početkom veljače. Film donosi radnju o ljubavnoj priči između zatočenog vojnika savezne vlade (Unije) i polaznice konfederacijskog internata tijekom Američkog građanskog rata.

beguiled cover MV5BNTc0NzkzOTY1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODE5NzY0MjI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,998_AL_

Despicable Me 3

Nove avanture Grua i njegovih malaca potaknute su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell. Jedan od kreatora South Parka, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina. Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

Spider-Man: Homecoming

Još jedna ekranizacija Spider-Mana nakon Tobeya Maguiera i Andrewa Garfielda u ulozi Petera Parkera predstavlja Toma Hollanda. Radnja se nastavlja na treći film o Kapetanu Americi i donosi nam mladog Spider-Mana koji se pokušava snaći u svojoj novoj ulozi.

Sve filmove moći ćete pogledati u CineSatr kinima.

Učitati još
Zatvori