Filmski festival namijenjen najmlađima

Filmski festival namijenjen najmlađima

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb ove se godine zbiva od 9. do 14. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, a u bogatom programu donosi animirane filmove svih tehnika, radionice, predavanja i izložbe.

animafest post 3

U program namijenjen djeci i mladima uvršteno je preko 50 filmova, od čega 5 dugometražnih, ali i svakodnevna radionica animacije koja će se odvijati svakodnevno (osim nedjelje) od 17 do 19 h u maloj dvorani kina Tuškanac.

animafest post 2

Voditeljica radionice, animatorica Ivana Bošnjak, učit će polaznike kako nastaje pokret u animiranom filmu koristeći se plastelinom i materijalima koje nalaze u prirodi. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 9 godina, a zbog velikog interesa i što kvalitetnijeg rada s broj njezinih polaznika je ograničen i prijava su obavezne  na email adresu djeca@animafest.hr ili na kontakt broj 098 540 544.

animafest post 1

Filmski program za djecu i mlade sastoji se od tri cjeline: ‘Natjecanja dječjeg filma’, ‘Retrospektive Škole animiranog filma’ iz Čakovca te programa ‘Animafest u vašem kvartu’, a podijeljen je prema dobnim skupinama. No u koju god od njih spadali vaši mališani znajte da su vam do 22. svibnja na raspolaganju posebne obiteljske ulaznice kojima osiguravate ulaz na sve projekcije namijenjen djeci.

animafest post 4

Obiteljska ulaznica za jednog roditelja i jedno dijete stoji 80, a za jednog roditelja i dvoje djece 120 kuna i nabaviti ih možete online.

Uzbudljivo animirano putovanje kroz dječji film ‘posložila’ je medijska pedagoginja Martina Peštaj, koja je filmove za ‘Natjecanje dječjeg filma’ birala primjereno dječjoj dobi: od 4 do 7, od 7 do 10, od 10 do 14 godina, i za 14+-godišnjake. Osim tih filmova, djeci su prilagođeni i filmovi koji u programu nose znak :-), njihov popis možete saznati online.

Sve ostale informacije o terminima i prostorima održavanja projekcija i ostalog programa festivala možete saznati na web stranici fetsivala.

Učitati još
Zatvori