6 odličnih filmova mladog autora

6 odličnih filmova mladog autora

U okviru novog filmskog programa ‘Kratke slike’ i projekta ‘The younger, the better’, u MM Centru Studenstskog centra u Zagrebu, u četvrtak, 19. ožujka 2015., gostuje mladi filmski autor Luka Hrgović. Prikazat će se šest njegovih radova: Krvavi spust, Servus, Etida, Nick & Cool, Magnum, Zetstapo i Construction workers lunching on a crossbeam te će se voditi te razgovor s umjetnikom.

Magistrirao je 2012. godine na smjeru animiranog filma i novih umjetnosti pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a njegov interes za film i nove medije usko je povezan s vizualnim umjetnostima kroz teme koje ga okupiraju i inspiriraju, ali i umjetnike, prijatelje, koji u njegovim filmovima često glume.

Na primjeru video rada “Radnici na gredi” iz 2008. godine (reinscenacije originalne fotografije iz 1932. godine) odlično se mogu očitati svi elementi koje istražuje i u kasnijim radovima: specijalni efekti, korištenje predložaka te igranje s vlastitim likom koji pretvara u različiti alter ego, ovisno o potrebama pojedinog projekta. I dok mu vještina vladanja specijalnim efektima može osigurati egzistenciju, upravo je ta istraživačka pokretačka snaga koja briše granice medija nametnula Luku Hrgovića kao prvog gosta našeg programa. Program počinje u 19:30, razgovor moderira kustosica Marta Kiš i ulaz je besplatan.

Foto: facebook Luka Hrgovic VFX

Učitati još
Zatvori