5 albuma za 5 dana

5 albuma za 5 dana

Mantra za ovaj tjedan je ‘samo polako’ ili u nedostatku energije za obje riječi – ‘…lagano’. Sunce sija, ljeto samo što nije došlo, lagano skidamo sa sebe naslage odjeće, dopuštamo da nas sunce grije i sve što radimo, radimo s lakoćom. Moramo tako, jer bilo kakav drugačiji pristup poslu, danu, radu, bilo kakvoj dnevnoj aktivnosti ovih dana uništilo bi šarm i lakoću ovih jedva dočekanih predljetnih dana.

5 albuma

Nastavljamo u tom raspoloženju i s odabirom glazbe kao zvučne kulise na poslu ili u vlastitom domu. Nježan zvuk chillout glazbe ne dopušta nam da izađemo iz tog predivnog meditativnog stanja. Pridružite nam se, donosimo pet prijedloga – svaki za jedan radni dan. Uživajte, lagano!

1. 40 winks je belgijski duo koji je nastupio na scenu 2002. godine sa cijelom paletom laganih ritmova.

2. ‘Samurai Champloo’ japanska je anime humorna akcijsko povijesna pustolovna serija iz 2004. snimljena po istoimenoj mangi. Ima 26 epizoda i njen redatelj je Shinichiro Watanabe, autor slavnog animea ‘Cowboy Bebop’. Serija je smještena u Japanu za vrijeme Edo-perioda te je izazvala pozornost neobičnom sintezom elemenata iz stare tradicije, modernih referenci i hip-hop glazbe. Donosimo jedan od soundtrack albuma s prekrasnim dalekoistočnim chillout melodijama.

3. Ako ste ljubitelj džeza, chillouta i hip hopa, album ‘Guru’s Jazzmatazz Vol. 1’ odličan je miks žanrova sa chillout predznakom.

4. Album ‘Blowout Comb’ izvođača Digable Planets uradak je s hip hop i džez predznakom, no opuštenog izraza.

5. Nikako ne smijemo propustiti na chillout listu staviti i majstore ambijenta – Kruder & Dorfmeister i njihov ‘The K&D sessions’. Poslušajte zašto ih se s pravom smatra majstorima miksanja.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori