Journal Pets: Hrvatske plaže na koje možete povesti svog ljubimca

Iako se sezona godišnjih odmora polako približava kraju, posljednje ljetne tjedne mnogi će iskoristiti za uživanja u sunčanim danima i toplom moru. Bilo da se tek spremate na godišnji odmor uz obalu mora ili planirate vikend izlet u neku od popularnih jadranskih destinacija, u relaksaciji na plaži može vam se pridružiti i vaš kućni ljubimac. Iako većina plaža nije prilagođena psima ili ih njihova pravila strogo zabranjuju, duž Jadranske obale naići ćete na plaže na kojima je vaš kućni ljubimac i više nego dobrodošao posjetitelj.

Plaže za pse na Jadranskoj obali

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Duilovo (@hajdiidjah)

Iz godine u godinu, sve više jadranskih plaža svojoj bogatoj ponudi različitih restorana, bara i aktivnosti na vodi i izvan nje dodaje i titulu dog friendly. Plaže za pse prava su mala oaza za relaksaciju i uživanje u toplom moru i izležavanju na plaži, kako za vas tako i za vašeg psa. Brojnim vlasnicima pasa, plaže za pse bitno olakšavaju planiranje godišnjeg odmora i rješavaju ih problema kome povjeriti kućnog ljubimca za vrijeme nekoliko dana ljetovanja.

U nastavku vam otkrivamo plaže na Jadranskoj obali na kojima vi i vaš ljubimac možete uživati u narednim ljetnim danima.

Plaža Podvorska, Crikvenica

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Podvorska (@sladanaovcaric)

Po svojoj uređenosti, plaža Podvorska u Crikvenici zasigurno je jedna od najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali. Odlična atmosfera i velika posvećenost uređenju okoliša i same plaže ovu plažu ističe kao savršeno mjesto za odmor sa kućnim ljubimcom. Osim što će vas pas uživati u bezbrižnoj igri na plaži i u moru, uz plažu nalazi se i beach bar u kojem možete opustiti uz omiljeni ljetni koktel.

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Podvorska (@dina_matijevic)

Dio plaže Zaraće, Hvar

U samoj kamenoj hridi na južnoj strani otoka Hvara smjestilo se selo Zaraće, udaljeno od grada Hvara šest kilometara. Podno malog slikovitog sela nalazi se uvala sa šljunčanim plažama, a jedan dio rezerviran je za pse.

Plaža Duilovo, Split

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Duilovo (@majaime_mexatia)

Prije nekoliko godina dio plaže Duilovo u Splitu dobio je status pseće plaže. Jedna od najpopularnijih destinacija na Jadranu istaknula se i kao savršeni odabir za sve one koji na ljetovanje vode i svog kućnog ljubimca. Četrdeset metara uređene šljunčane plaže opremljeno je tuševima, svlačionicama i šatorima u kojima se psi mogu sakriti od sunca. Tamo možete naći i zdjelice za vodu i kante za smeće. Danas je plaža Duilovo jedna od omiljenih psećih plaža u Hrvatskoj na koju nerijetko svraćaju i posjetitelji bez kućnih ljubimaca.

Plaža Vartalac, Komiža

Na izlazu iz Komiže se nalazi zaklonjena šljunčana plaža stvorena za uživanje u mirnom odmoru i društvu vašeg ljubimca. Popularno zvana Pseća plaža, plaža Vartalac je jedina plaža na otoku Visu specijalizirana za kupanje kućnih ljubimaca.

Premantura, Istra

Plaža Premantura (@sylviabentele)

Ova plaža nalazi u kampu Stupice, a odnosi se i na cijeli rt Kamenjak. Plaža je prostrana i ima lijep ulaz u vodu, kao stvoren za vas i vašeg ljubimca. Možete uživati u divnom pogledu i opustiti se uz najdraže piće i svog voljenog dlakavca.

Plaža Medena, Punat

Za područje naselja Punat na otoku Krku, pseća plaža nalazi se u predjelu Medana. To je na pola puta između prve velike prirodne žalovite plaže u predjelu Gramaula i crkvice Sv. Jurja. Radi se o udaljenoj prirodnoj plaži na kojoj ćete moći uživati u privatnosti, sunčanju i kupanju.

Plaža Kijac, Njivice

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Kijac (@_isthativan_)

Pored glavne plaže Kijac, u mjestu Njivice na otoku Krku, smjestila se pseća plaža. Dijelom šljunčana, a dijelom stjenovita pseća plaža Kijac je odlično mjesto za uživanje u društvu kućnih ljubimaca. Šuma koja ju okružuje stvara prirodnu hladovinu u kojoj i vi i vaš kućni ljubimac možete pronaći osvježenje i predah od sunca.

Plaža Šilo, Šilo

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Šilo (@ludovicapeter)

Na mirnom području u mjestu Šilo na otoku Krku nalazi se još jedna prostrana pseća plaža. Na ovoj će plaži vaš kućni ljubimac moći uživati u osvježenju mora.

Plaža Igralište, Rijeka

Šljunčana plaža Igralište u Rijeci stvorena je za uživanje. Ovdje će svoju savršenu morsku oaza pronaći, a posebno obitelji s djecom i posjetitelji s kućnim ljubimcima. Plaža ima parkiralište, teren za odbojku na pijesku, beach bar, tobogan, tuš i sanitarni čvor. Uz to, nakon zalaska sunca iz mirne plaže pretvara se u mjesto za izlazak.

Plaža Kantrida, Rijeka

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Kantrida (@teatudanova)

Još jedna plaža za pse u gradu Rijeci prostire se na oko 500 m2 na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida, odakle i dolazi njezino ime. Uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa, a postavljena je i košarica za otpatke s posebnim vrećicama.

Uvala Tijesni, Susak

Uvala Tijesni nalazi se na suprotnoj strani otoka od uvale Bok. Ova je plaža poznata po brojnim toplim plitkim jezercima i predivnim dnom, što je čini idealnom za ronjenje. Zbog južne orijentacije, ovaj zaljev ne nudi hladovinu stoga nemojte zaboraviti ponijeti suncobran. Imajte na umu da stijene u ovoj uvali mogu biti vrlo oštre, dok se na dnu mogu naći i morski ježevi. Zato budite oprezni i pazite na svoje ljubimce.

Kamp Straško, Pag

Postoji i plaža unutar kampa Straško koja je posebno uređena za pse, te im je dostupan tuš i voda za piće. Sve je spremno za vas i vašeg ljubimca, a na vama je samo da uživate.

Foto: Pexels, Instagram

1