Journal Pets: 3 filma zbog kojih ćete odmah poželjeti (još jednog) psećeg prijatelja

Journal Pets: 3 filma zbog kojih ćete odmah poželjeti (još jednog) psećeg prijatelja

Što je još jedan pas u obitelji?

…Još jedan pas u obitelji znači dupla doza psećih obaveza, no isto tako znači i dupla doza sreće, zabave i mekanih dlakavih zagrljaja. Svaki put kada pogledamo jedan od ova tri filma pogled nam se uputi na pseći pogled koji dobivamo sa psećeg jastuka u dnevnoj sobi… i kao da nam govori ‘da, meni treba pseći partner!’

Upravo to je napravila zagrebačka Marokova obitelj kada je udomila i Sienu, a kako im život izgleda pogledajte ovdje. Nemojte se odupirati, večeras planirajte pseću filmsku večer i nemojte se čuditi ako ćete vikend provesti na stranicama azila i raznih društava za udomljenje pasa. Ne samo da ćete ostvariti tu duplu dozu sreće, već ćete i uljepšati jednoj psećoj duši život. No, za početak – pustite film.

Marley & Me

Nakon što su se vjenčali, John ( glumi ga Owen Wilson) i Jennifer Grogan (glumi ju Jennifer Aniston) sele na Floridu s namjerom da tamo osnuju obitelj. Kako bi na neko vrijeme odgodio rođenje djece, John pokloni Jennifer štene labradora, koje izraste u velikog i nestašnog psa Marleya, koji Johu i Jennifer zadaje puno brige i posla. No njegove nepodopštine pruže Johnu gomilu materijala za novinsku kolumnu.

Prema autobiografskoj knjizi kolumnista Johna Grogana, David Frankel je nakon blockbustera Vrag nosi Pardu s Meryl Streep, snimio humornu dramu o karijeri, braku i međuljudskim odnosima te svim lijepim trenucima ali i problemima koji se pojavljuju u zajedničkom životu dvoje ljudi. Film prati Johnov i Jenniferin život od početka Johnove novinarske karijere pa sve do osnivanja obitelji. Svi tih godina uz Johna i Jennifer nalazi se pas Marley, koji im, unatoč svim neprilikama koje čini, pomaže da prebrode i najteže trenutke. Glavne uloge pripale su popularnim zvijezdama Owenu Wilsonu i Jennifer Aniston, no ne treba zaboraviti na Erica Danea i Kathleen Turner.

A Dog’s Purpose

Ova filmska priča počinje kada 11-godišnjak Ethan i njegova majka spase zlatnog retrivera koji je bio zarobljen u automobilu na velikoj vrućini. Usprkos protivljenju oca, obitelj usvoji psa i nadjene mu ime Bailey. Od tog trenutka Ethan i Bailey su nerazdvojni. Međutim, kada Ethan ode u drugi grad zbog nogometne karijere, mora ostaviti Baileyja kod kuće. Film je režirao Lasse Hallström, kojeg poznajemo po brojnim uspješnicama kao što su ‘Čokolada’ i ‘Lov na losose u Jemenu’, a u glavnim su ulogama Dennis Quaid, Brit Robbertson, K.J. Apa i Josh Gad.

Lassie Come Home

U malom mjestu u Yorkshireu živi dječak Joe Carraclough (glumi ga R. McDowall) sa svojim roditeljima i nerazdvojnim pratiocem, škotskim ovčarom Lassie. Kako je obitelj siromašna, a otac nema posao, oni su prisiljeni prodati psa bogatom škotskom vojvodi (glumi ga N. Bruce), kolekcionaru pasa, oduševljenom njegovom ljepotom.

Nakon što dva puta bježi iz vojvodine yorkshireske rezidencije i vraća se Joeu, vojvoda ga povede sa sobom na imanje u Škotsku. Usprkos velikoj udaljenosti, Lassie neće odustati od svoje namjere da se zauvijek vrati svome pravome vlasniku…

Zanimljivo je da su vjernu kujicu u ovom, ali i u drugih vrlo gledanih sedam nastavaka, odigrali mužjaci, od toga u nekoliko pas Pal. U filmu se pojavljuju u ono doba već slavni dječji glumci – Elizabeth Taylor (tada jedanaestogodišnjoj glumici ovo je bila prva značajnija uloga), Roddy McDowall (poznat iz filma Kako je bila zelena moja dolina Johna Forda), te ostali vrsni britanski glumci – Elza Lanchester i Donald Crisp.

Učitati još
Zatvori