Journal biljka mjeseca: Red Maranta Prayer Plant simbolizira zahvalnost

Journal biljka mjeseca: Red Maranta Prayer
Plant simbolizira zahvalnost

Kako smo svi skupa ujedinjeni u kolektivnoj nadi za bolju i svjetliju budućnost pred nama, a koja počinje ovom godinom, odabir biljaka koje nam u tome mogu pomoći nije na odmet. Optimizam kojim se svi pokušavamo oboružati možemo potaknuti i odabirom pravih biljaka u interijerima. Red Maranta Prayer Plant simbolizira zahvalnost. Poziva na hrabrost da se povežemo s drugim ljudima kako bi uživali u sitnicama koje zapravo čine život. Donosimo savjete kako se brinuti o ovoj predivnoj biljci.

Red Maranta Prayer Plant

Ova tropska biljka, podrijetlom iz Brazila posljednjih je godina posebno popularna u našim interijerima. Često ju možemo vidjeti u visećim teglicama, ali lijepo može rasti i u običnim teglama na podu. Njezini su listovi plosnati i spušteni preko dana, dok se navečer uvijaju prema gore tako da biljka doslovno izgleda kao da se moli – te je tako i dobila taj naziv. Potrebe ove biljke pomalo su specifične, ali ne prezahtjevne.

Briga i uzgoj

Voli dobiti određenu količinu svijetla preko dana, ali nikako direktnog. Svijetla ili čak polusjenovita mjesta najbolje će joj odgovarati. Voli visoke temperature, pa će joj najviše odgovarati one između 21 i 27 stupanj Celzijus. Što se tiče zalijevanja, tlo se mora na pola osušiti između dva zalijevanja što bi bilo otprilike jedan do dva tjedna (ovisi o količini svijetla). Jako su osjetljive na tvrdu vodu pa bi trebalo paziti da se uvijek zalijeva onom odstajalom. Voli i prihranu (običnu za sobno bilje), a najbolje je to činiti jednom u dva tjedna od proljeća do jeseni.

Idealna za poklon

Pristaje u svaki interijer upravo zbog svojih prekrasnih zelenih listova prošaranih crvenim žilicama. Sigurna je i za kućne ljubimce pa ju posebno vole kućanstva s mačkama. Njezini listovi mogu narasti i do 40 cm, pa tako možemo vidjeti različite primjerke i veličine ove biljke – od malih do velikih. S obzirom na to da se bliži dan žena, ove godine bi svojim dragim ženama, majkama i prijateljicama mogli pokloniti ovu biljku. Simbolizam boljih vremena, promjena i pozitivnih događaja nikome neće biti na odmet

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori