Journal biljka mjeseca: Alocasia Black Velvet

Journal biljka mjeseca:
Alocasia Black Velvet

Prosinac je, najljepše doba u godini. Ovih ćemo dana mnogo razmišljati o uređenju naših interijera, pripremi slasnih recepata za blagdanska druženja, ali i o poklonima za našu obitelj i prijatelje. Sigurno će se na vašem popisu pronaći biljka, ako u svojoj blizini imate nekoga tko ih voli uzgajati. Svaki mjesec u našoj rubrici Journal biljka mjeseca odabiremo onu koja bi vam taj isti mjesec mogla uljepšati. Ovog prosinca, to je definitivno Alocasia Black Velvet.

Alocasia Black Velvet

Alocasia Black Velvet prava je kraljica interijera, stog ne čudi da smo upravo nju izabrali i za naš novi ured. Njezini veliki, tamno zeleni baršunasti listovi unijet će raskoš u svaku prostoriju. Sve biljke iz porodice Alocasia, primjerice Zebrina i Slonovo uho, jednako su atraktivne, ali ovu doslovno svakodnevno poželite maziti. Kako je zelena boja Božića, ova baršunasta ljepota zasjat će punim sjajem upravo ovih blagdana.

Briga i uzgoj

Alocasia Black Velvet (Alocasia Reginula) je egzotična tropska biljka (Borneo), prepoznatljiva po svojim tamno zelenim listovima, sa svijetlim gotovo srebrnim žilicama. Ona ne raste mnogo, stoga je idealna za sve one koji imaju malo prostora. Ova će kraljica tako uvijek ostala kompaktna. Odgovaraju joj svijetle prostorije s indirektnom sunčevom svjetlosti. Što se zalijevanja tiče, pazite da ne pretjerate. Dobro drenirano tlo pomoći će vam tako da čim voda iscuri iz teglice u tanjurić znat ćete da je vrijeme za kraj zalijevanja. Najbolja je metoda jednom tjednu njezinu teglicu uroniti u zdjelicu s vodom kako bi upila vode onoliko koliko joj je stvarno potrebno. Ove Alocasie možete potražiti u Vrtnom centru Iris MBM.

Učitati još
Zatvori