Pinterest je izdvojio najveće trendove u uređenju interijera za 2020. godinu

Pinterest je izdvojio najveće trendove u
uređenju interijera za 2020. godinu

Pinterest je već godinama jedna od najvažnijih adresa na koju odlazimo u potrazi za inspiracijom, bilo da se radi o modi, ljepoti, interijerima, ukusnim receptima itd. A baš kao i ostale društvene mreže poput Instagrama i Facebooka, i Pinterestovi algoritmi prate što pretražujete i pamte ono što ste spremili. To mu omogućuje predvidjeti najveće trendove u odnosu na ono što korisnici pretražuju, a trend prognoze lansira se na mjesečnoj ili godišnjoj bazi. Tako je i ovog prosinca Pinterestov tim koji se bavi proučavanjem popularnosti pojedinih trendova izdvojio najveće trendove u uređenju interijera koji će obilježiti godinu pred nama.

Trendovi koji će obilježiti 2020. godinu

Prema njihovom izvješću, održivost je vodeći trend kad je u pitanju uređenje doma. Pojam garden rooms jedan je od najpretraživanijih u 2019. godini i bit će veliki trend u godini ispred nas. Garden rooms najbolje možemo opisati kao sobu u kući ili stanu u koju ćemo staviti puno sobnih biljaka i sve naglasiti dekorativnim detaljima u zelenoj boji, odnosno pretvoriti ju u zelenu oazu u kojoj ćemo uživati u ispijanju omiljenog napitka ili čitanju omiljene knjige. U porastu je i pretraživanje pojma microgreens, a odnosi se na uzgoj vlastitog bilja i povrća u domu.

U trendovima uređenja kupaonica prevladavat će španjolski stil koji karakteriziraju boje i bogati uzorci na kupaonskim podovima koji će podići svaki minimalistički dizajniran dom. Pretraživale su se i japanske kade koje su idealne su za male prostore, a jako su duboke pa je opuštanje zagarantirano.

Ostatak doma bit će obilježen francuskim antikvitetima i raskošnim, starinskim stilom, dok u uređenju dnevnih boravaka, kao suprotnost navedenom, prevladava indijski stil koji karakteriziraju boje, podni jastuci i drvo.

@miradorgroup

Puno su se pretraživali pojmovi kao što su kućno kino i audio sobe – prostori u kojima ćete u miru uživati u gledanju omiljenih filmova i serija odnosno slušanju glazbe. Ideje za uređenje kutka za kavu tražile su se 751 posto više nego prošle godine. Takav kutak u kojem ćete uživati u ispijanju omiljenog toplog napitka baš kao u kafiću možete urediti u kuhinji ili dnevnom boravku.

@emilyjanelathan
@thelongawaitedhome

S obzirom da se sve vrti oko prirode, okoliša i održivosti, vanjski barovi, solarna rasvjeta, second-hand dekoracije za dom i uređenje vrta u australskom stilu bit će veliki trendovi u godini pred nama.

@trove.collected

Popis svih Pinterest trendova za 2020. možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori