Kako unijeti dašak Pariza u uređenje doma?

Kako unijeti dašak Pariza u
uređenje doma?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier) on

Prepoznatljiva pariška estetika mjerilo je za stil. Nonšalancija, udobnost, a toliko puno elegancije odlika je ne samo pariškog stila u odijevanju već i u uređenju interijera. Svaki djelić prostora pariških interijera odiše profinjenošću i miješanjem stilova s takvom lakoćom i prirodnošću. Na kraju, nepretenciozan i profinjen ambijent ono je što dobijemo kada u prostor unesemo dašak Pariza. Posebno privlačno u pariškom stilu je umijeće spajanja modernih i vintage elemenata u cjelinu koja osvaja na prvu.

Ukoliko razmišljate kako urediti svoj prostor ili ga malo osvježiti, Pariz je uvijek dobra ideja. Stari obiteljski namještaj, raskošne fotelje ili pak moderni, jednostavni naslonjači, ljepota u nesavršenosti, barok i minimalistički detalji, sve je to mješavina zbog koje toliko volimo pariški stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julian Sudre (@julian_sudre) on

Istaknite empirijsko u sebi

Unošenje detalja u prostor koji imaju dugu povijest iza sebe,  često je zastupljeno u pariškim stanovima. Stari obiteljski portreti, kućna biblioteka ubačena među kićene police, naglašene štukature, futuristička rasvjeta, bakin stolić za kavu s raspucanom bojom i prozračne zavjese. Sve je dozvoljeno ukoliko se znalački i s mjerom kombinira u prostoru.

Ono što će također vaš dom učiniti pariški neodoljivim jesu i zidovi te police koji moraju naglašavati vašu životnu priču. Empirijsko u vama istaknite umjetninama ili dragim detaljima koje ste tijekom života prikupili. Od zanimljivih postera smještenih u kićene okvire, do umjetničkih slika koje ste naslijedili, sitnica s putovanja i fotografija onih koji su s vama koračali kroz lijepe, ali i tužne trenutke. Još ukoliko imate sreće pa ste za svoj životni prostor odabrali salonski stan zadivljujuće arhitekture, parišku estetiku bit će još jednostavnije preslikati u vaš prostor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier) on

Elegancija i romantika

Uz eleganciju, ono što najbolje definira pariški stil je i romantika. Kako bi se postigao efekt nježne energije u stanu poželjno je kombinirati neutralne tonove, puno svjetla i dekor sofisticiranih uzoraka. Cvjetni motivi su dobrodošli kao i svježe cvijeće u vazi koje se skladno uklapa u prostor. Pozlaćeni dekor, delikatni lusteri i puderaste nijanse zidova pravi su Pariz u malom.  Kombiniranje različitih materijala i nespareni namještaj na tako chic način definiraju dom pretvarajući ga u stylish zonu. Mirisne svijeće upotpunit će prostor decentnom svjetlošću i nenametljivim šarmom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A u d r e y ♡ (@audrey5octobre) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JANICE JOOSTEMA (@janicejoostemaa) on

Naglasak na umjetnosti

Osim knjiga kojima ćete uljepšati svoj stolić za kavu i učiniti ga još profinjenijim, pobrinite se da vaš cijeli dom odiše umjetnošću. Slike na zidova pomno birajte i pokušajte ispričati priču i poslati poruku koja govori ne samo o vašem ukusu, već i stavu te životnoj filozofiji. A glazba? Ona je neizostavna u pariškom interijeru. Njome se postiže zaokruženi dojam visokog stila. Zato razmislite o rekoinstruiranju starog gramofona ili kupnji novog. Osim što će vam gramofon poslužiti kao vrlo efektan ukras, unijet će fini zvuk i melodiju Pariza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olja Ryzevski (@oljaryz) on

Individualnost

Baš kao i u stilu odijevanja, tako i u uređenju interijera važno je dodati svoj vlastiti pečat. Primijeniti detalje na svoj način i ne slijediti slijepo pravila. Razigranost i eklektika su poželjni u uređenju interijera na pariški način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonathan Adler (@jonathanadler) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara McCabe (@mcc.sara) on

Foto: Instagram

 

Preporuka

Zatvori