Upoznajte brend Decorea koji ima bubble svijeće i terrazzo detalje za dom

Upoznajte brend Decorea koji ima bubble
svijeće i terrazzo detalje za dom

Male stvari one su koje život uvijek čine ljepšim, a mali dekorativni detalji oni su koji prostor pretvaraju u dom. Od ilustracija koje krase zidove do zanimljivih detalja na policama, dekorativni detalji u prostor unose toplinu, daju mu karakter i onaj osobni pečat koji taj isti prostor čini našim domom. Uvijek u potrazi za najposebnijim detaljima koji će svaki kutak u našim domovima učiniti još posebnijim, jedna od stvari koje volimo otkrivati su brendovi posvećeni njihovoj izradi. Osobito kada je riječ o malim domaćim brendovima.

Jedan od brendova koj smo nedavno otkrile je Decorea, hrvatski brend dekorativnih detalja za dom u čijoj smo kolekciji pronašle omiljene bubble svijeće i preslatke detalje s terrazzo uzorkom.

Upoznajte hrvatski brend Decorea

Iza ovog malog zagrebačkog obrta stoji 28-godišnja ekonomistica Andrea koja posebnu ljubav gaji prema uređenju interijera. S Andreom smo popričale o Decorei, kako je sve počelo i, naravno, koji su joj planovi za budućnost.

Samo ime “Decorea” govori puno toga. DECO označava da je riječ o dekoracijama, ECO govori da su one ekološki prihvatljive, a REA je moj nadimak. Još je jedna bitna riječ u ovom nazivu, a to je OREA, što na grčkom jeziku znači “lijepo”., otkrila nam je Andrea.

Ideja za brend dekorativnih detalja za dom razvila se iz Andreine želje da uredi svoj stan nečime što se ne može kupiti u svakoj trgovini i što bi sadržavalo dašak njezine osobnosti.

Tako sam otkrila ekološki materijal za izradu raznovrsnih predmeta, koji se dobiva miješanjem dvije komponente; praha na bazi mineralnih kristala i akrilne smole na bazi vode. Kupila sam malu količinu za probu, te nekoliko kalupa u koje se materijal ulijeva. Kad sam napravila prvi podložak, bila sam oduševljena koliko je savršeno ispao. Nije bilo moguće zaustaviti se samo na jednom, stoga sam odlučila ponuditi ih svima.

U kojem dijelu procesa izrade ovih efektnih detalja za dom Andrea najviše uživa?

Najzanimljiviji dio izrade je miješanje boja u materijal za postizanje željenih tonova. Tu su opcije neograničene i nekad mi je vrlo teško odlučiti se za samo jednu nijansu.

Vrlo popularan je talijanski “terrazzo” dekor, za kojeg je potrebno dosta truda. Da bi se listići vidjeli na površini, potrebno je ručno brusiti predmet u nekoliko navrata različitom debljinom brus papira. Isplati se jer rezultat koji se dobije uistinu je predivan.

Osim terrazzo podložaka i drugih dekorativnih detalja koje krasi omiljeni uzorak, Andrea izrađuje i svijeće od soja voska, koji također dolaze u raznim bojama i oblicima.

Soja vosak postao je trend u svjećarstvu, jer je potpuno prirodan, veganski i, za razliku od parafinskog, nije štetan za zdravlje i okoliš. Već sam krenula u izradu vlastitih kalupa za svijeće, tako da će biti mnogo novih zanimljivih oblika.

Nove svijeće od soja voska nisu sve što nam Andrea priprema u budućnosti.

U planu mi je izrađivati još puno različitih dekorativnih predmeta, od kojih će neki moći biti u potpunosti personalizirani. Obje kategorije proizvoda idealne su za poklone kod, primjerice useljenja.

Svi proizvodi mogu se razgledati na web adresi: infodecorea.wixsite.com. Webshop je u trenutno u izradi, tako da se za narudžbe možete javiti e-porukom ili putem Instagrama @decorea___.

Moram vam otkriti da će uskoro Decorea proizvodi biti dostupni i u jednoj od trgovina u Zagrebu, čemu se jako radujem i s nestrpljenjem iščekujem., za kraj je s nama podijelila Andrea.

Foto: Decorea

Učitati još
Zatvori