Savršena vizija eco doma u popularnom ‘au naturel’ stilu

Prirodni materijali u službi modernog dizajna u svaki interijer unose toplinu. U posljednjih nekoliko godina imali smo prilike vidjeti šaroliku paletu stilova kroz najljepše interijere na društvenim mrežama. No, polako ali sigurno odmičemo se od eklektike i vraćamo jednostavnosti – koja je često i najljepša. Au naturel stil istaknuo je sve svoje čari u domu Kerri Webb koja je svoj životni prostor pretočila u savršenu viziju stana zagrljenog prirodnim materijalima. U današnje vrijeme brzorastuće tehnologije, ekološka komponenta dobiva sve veći značaj. Mramor, kamen i  drvo tako postaju glavni akteri modernih interijera.

Au naturel – inspiracija iz prirode

Kroz povijest, drvo je bio jedan od temeljnih materijala koji se koristio u gradnji. Visoko mjesto na listi dobilo je zbog mogućnosti obrade, oblikovanja, završnih efekata, te iznimnih svojstava za stvaranje ugođaja. Kroz au naturel stil ovaj dom drvo je predstavio u najljepšem ruhu i prostoru dao dušu.

Kerri je zaljubljenica u ekologiju, a kako bi se u domu osjećala kao i u prirodi uredila ga je u rustikalnom stilu s puno prirodnih elemenata i detalja. Kroz namještaj, dekoracije, podne i zidne obloge do najsitnijeg detalja ugladila je svaki kutak svog životnog prostora. Pleteni taburei, meki materijali i poneki dodir crne boje au naturel stil podigli su na višu razinu.

Ljepota kroz liniju jednostavnosti

Od sobe do dnevnog boravka, prijelaz u prostorije teče skladno i harmonično. Nježni tonovi boje slonovače stapaju se s bijelim namještajem i masivnijim komadima od drvenog materijala. Opuštajuću atmosferu zaokružila je detaljima poput poznatih časopisa, drvenih kutija, staklenih boca i sobnih biljaka.

Prozračne zavjese u interijer propuštaju dovoljno svjetlosti pa sve odiše svježinom, a monotoniju razbijaju ukrasne jastučnice s uzorcima u zemljanim tonovima. Pažnju privlači i dekoracija na zidu, drvena rukotvorina s orijentalnim elementima. Mala kuhinja odlično je koncipirana, a prostor je maksimaliziran kuhinjskim otokom koji služi kao radna površina, a na njemu je i sudoper s predimenzioniranom slavinom.

Foto: Instagram (@ker_webb)

0