Ovaj krzneni par uljepšat će vam siječanjski ponedjeljak

Ovaj krzneni par uljepšat će vam
siječanjski ponedjeljak

Instagram ljubimci svojim zgodama i šaljivim profilima okupljaju i zabavljaju široku publiku. Vlasnici, ali i svi oni koji vole životinje složit će se da za smijeh uz njih nije potrebno puno. Osim pasa i mačaka, brojna druga krznena stvorenja dobila su titulu kućnih maza. Zečevi su zasigurno jedan od omiljenih izbora, pogotovo u obiteljima  s djecom. Simpatični glodavci izrazito su društveni stoga će se odlično slagati s drugim životinjama. Zeko i psić koji su nam iskočili na ‘feedu’ raznježili su nas u trenu, a i vama će uljepšati ovaj zimski ponedjeljak. Po povratku kući nakon radnog dana rado bismo proveli vrijeme uz ovaj simpatični dvojac. Zlatni retriver Bear i kunić Hugs simbol su prijateljstva i sloge, upoznajte ih u nastavku.

Nizozemski kunić Hugs

Preslatki kunić vrlo je popularan kućni ljubimac, a ujedno je i jedna od najstarijih pasmina kunića. Potječe iz Nizozemske, a oko 1860. je pronašao put do Engleske gdje je postao popularan. Građom je kratak i spada u skupinu manjih ljubimaca. U prosjeku živi desetak godina, a već nakon nekoliko minuta u njegovom društvu jednostavno će vam se uvući pod kožu. Baš poput ostalih glodavaca, kunić voli grickati suhu travu, orašaste plodove i svježe voće i povrće, a najdraže su mu jabuke. Što se održavanja tiče, nećete se previše morati angažirati. Dlaka im je meka i sjajna, sezonski ju mijenjaju baš poput pasa kada se pojačano linjaju pa ćete ih morati više četkati. Kunić voli imati svoje mjesto gdje se uvijek može povući, pa će kavez biti njegovo utočište. Postoji rašireno mišljenje kako ovaj slatki krzneni mezimac gloda i uništava, no to nije tako. Dok ne upoznate karakter svog kunića međutim, ne ostavljajte ga u domu bez nadzora.

Zlatni retriver Bear

Ova pasmina jedna je od najomiljenijih u svijetu. Na Instagramu postoje profili zlatnih retrivera s videima i fotkama koje svakodnevno okuplja milijune ‘followersa’ i ljubitelja ovog šarmantnog i odanog psića. Često se brkaju s labradorima koji su im vrlo slično građom, no imaju kratku dlaku. Mirni i dobroćudni te izrazito inteligentni psi savršen su izbor za obitelji s djecom. Osim beskrajnog strpljenja i ljubavi koju pružaju, odani su i poslušni pa s njima nećete imati previše brige. Zbog dužine dlake međutim, redovito četkanje je neophodno. Velike tamnosmeđe oči osvojit će vas toplinom i razumijevanjem koje ćete kod retrivera uvijek naći. S obzirom na sve navedeno, može se naslutiti kako se slažu s ostalim životinjama. Bear i Hugs su šarmantni Instagram ljubimci koji dokazuju upravo to.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori