Gastronomski festival u Splitu

Gastronomski festival u Splitu

bokeria6

Nije Zagreb jedini grad u Hrvatskoj s odličnom gastronomskom ponudom. Split živi tijekom cijele godine, ne samo ljeti, a gastronomska ponuda obogaćena je za još jednu feštu koja je krenula 15. ožujka i traje do kraja travnja.

bokeria-velika

Naravno, situacija je direktno povezana sa znatnim povećanjem broja stranih gostiju u ljetnim mjesecima, ali isto tako posljedično utječe na trend kod Splićana koji sve više prate gradsku restoransku scenu. Restorani, wine barovi, suvremene zalogajnice sve češće otvaraju svoja vrata, te svatko na svoj način kreira i prezentira svoju ponudu, koja je moramo priznati, iz godine u godinu sve šira i interesantnija. Naravno, u moru dotjeranih i novootvorenih objekata, prenamijenjenih caffe barova, starih konoba s novim koricama menua teško je napraviti i zanimljivo prezentirati neku zaokruženu gastro priču.

Da bi ta priča bila malo bolje ispričana u želji da nam svima bude ljepše, zabavnije, ukusnije i kreativnije, šest gradskih restorana različitih po ponudi i uređenju ali sličnog pristupa ugostiteljstvu, udružilo se u gastro udrugu ‘SPLEAT’. Kolektiv u ovom proljetnom razdoblju radi na tome da svoju sezonsku ponudu prezentira gostima na jedan nov i neuobičajen način pokazujući primjer zdrave konkurencije.

articok3

‘SPLEAT’ su Bokeria, Uje bar, ArtičokCorto Maltese, Galerija Food i DeBelly. Svaki restoran kreira svoj menu koji u sklopu njegove večeri prezentira i uslužuje prepoznatljiva ekipa domaćina ostalih restorana kolektiva. Goste čekaju zanimljiva pića, selekcije vina, mali zalogaji, glavna jela i interesantni deserti. A koji restoran je sada na redu i koji vas tek čeka saznajte na Facebook stranici.

13458777_1753441881563221_4503451560650155546_o

Foto: Facebook, Journal arhiva

 

Učitati još
Zatvori