Tri načina na koja ovog ljeta uživamo u novom omiljenom piću

Tri načina na koja ovog ljeta uživamo
u novom omiljenom piću

Da smo vas prije par mjeseci pitali znate li što je hard seltzer, vjerojatno biste rekli da nikad za njega niste čuli. No, u samo nekoliko tjedana otkad se WAI Moment, prvi hard seltzer Zagrebačke pivovare, pojavio u Hrvatskoj, postao je totalni hit ljeta! Ukoliko vam je nekim čudom promaknuo, dopustite da vam ga predstavimo.

Što je WAI Moment?

WAI Moment je novo osvježavajuće piće koje dolazi u tri različita okusa – limeta i menta, tropsko voće i bobičasto voće. Ovaj premium hard seltzer s udjelom alkohola od četiri posto sadrži prirodne arome i dolazi bez umjetnih boja i konzervansa, a istodobno je veganski i bez glutena.

Kao bazu koristi voćno vino (fermentiranu jabučnu bazu), gaziranu vodu i prirodne arome te sadrži manje od 99 kalorija po limenci. Upravo je zato vrlo brzo postao omiljeno ljetno piće mnogih trendsetera!

Inače, WAI na havajskom znači voda, koja je ujedno i izvor života, pa je tako WAI Moment idealno osvježavajuće piće za vruće ljetne dane i večeri.

Rituali ispijanja novog omiljenog ljetnog pića

Od after work druženja do uživanja na plaži, WAI Moment ovog ljeta nećemo ispuštati iz ruke. Kako ga najbolje konzumirati, pitali smo poznatog hrvatskog miksologa Marina Nekića, koji nam je otkrio sve tajne uživanja u ovom osvježavajućem piću.

Za početak, WAI Moment je najbolje piti rashlađenog na 3 °C, a Marin preporuča serviranje s ledom, dehidriranim voćem i mentom.

“WAI je piće izrazito istančanog okusa. Morate jako paziti na ritual serviranja, jer ako stavite led u čašu i prelijete ga toplim WAI Momentom, led će se otopiti pa ćete piti običnu vodu s WAI Momentom. Zato je važno imati hladan WAI Moment, a led je tu samo da ga održava hladnim, a ne da ga rashlađuje. Djeluje jednostavno, ali razlika toplo posluženog WAI Momenta na ledu i hladno posluženog su dva različita pića”, kaže Marin.

Što se tiče dodataka, svježu mentu preporuča u svakom od tri okusa WAI Momenta.

“WAI Moment je osvježavajuće piće pa dok ga pijete, pokušavate se rashladiti. A ljudi su još davno žvakali mentu kako bi se rashladili pa je ona idealan dodatak u svaki WAI Moment. Ona može, ne samo okusno, već i mirisno, podići cijelo piće”, dodaje Marin.

WAI Moment Tropical Crew je već u svom sastavu dovoljno tropski pa mu, osim mente, ne treba ostalih dodataka. WAI Moment Minty Lime Time najbolje je konzumirati s mentom i dehidriranom limetom, a WAI Moment Crazy Berries s mentom i dehidriranom narančom.

“Poanta dekoracija nije samo u vizualnom – sve posluženo bi trebalo biti jestivo i upotrebljivo te sastavni dio, kako u hrani, tako i u piću. Svaki od ovih dodataka možete tijekom pijuckanja sustavno grickati kako biste dobili zaokruženi okus”, poručuje Marin.

Za kraj smo ga pitali koji mu je omiljeni okus WAI Momenta, a on se odlučio za tropsko voće. U kojem ćete vi okusu najviše uživati, najbolje da isprobate već ove vruće ljetne večeri.

Sada kada sve znate, uživat ćete u ritualima ispijanja svog novog omiljenog ljetnog pića.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori