Zavirite u impresivne restorane i barove inspirirane kultnim Vogueom

Zavirite u impresivne restorane i barove
inspirirane kultnim Vogueom

Vogue Cafe Porto

Vogue je oduvijek bio sinonim za luksuz, impresivne priče iz svijeta visoke mode i riznica intrigantnih razgovora s nekim od svojevremeno najvećih zvijezda – bez obzira radi li se o licima modne, filmske, televizijske, književne ili druge industrije. Ovaj kultni magazin institucija je za sebe, a tijekom godina se nametnuo kao prominentan izvor koji diktira trendove, stvara nova imena na svjetskoj sceni, a modni i drugi editorijali na njegovim stranicama u prvi plan stavljaju radove talentiranih kreativaca, fotografa, producenata, stilista i drugih koji stoje iza takvih velikih priča.

Vogue restoran Bangkok

Paralelno se profilirao kao brend koji prodaje pa je tako, primjerice, već godinama u pogonu njihov webshop koji donosi merch inspiriran estetikom i sadržajem magazina – od odjevnih predmeta preko keramike i posuđa do igraćih karata ili papira za zamatanje poklona. Prije desetak godina Vogue je pokrenuo i svoj prvi Vogue caffe i tako zakoračio u još jednu priliku – onu u kojoj glavnu riječ igraju impresivan interijer i gastro doživljaji.

Vogue restoran Istanbul

Najnoviji Vogue Caffe otvorio se nedavno u Šangaju i tako se pridružio restoranima koji su već otvoreni u Bangkoku, Pekingu, Istanbulu, Portu, Rijadu i Kuala Lumpuru. Tim vam povodom donosimo pogled u neke od najljepših Vogue restorana. Vogue Café odnosno restorani zapravo su dio Vogue franšize koju drži medijski konglomerat Condé Nast. Doživljaj restorana i njegov interijer inspiriran je luksuzom slavnog magazina i estetikom koju je oduvijek propagirao stoga je svaki uređen u svom chic, istovremeno minimalističkom, a eklektičnom stilu.

Vogue caffe Porto
Vogue caffe Porto

U većini restorana otmjen interijer najčešće obavezno krase neka od najpoznatijih izdanja i naslovnica Voguea, a nerijetko po zidove u ovim restoranima ispunjavaju umjetnička djela ili fotografije iconic modela nastale u produkciji Voguea. Meni u svakom od restorana ili barova je drugačiji, najčešće u skladu s lokalnim specijalitetima, iako su u ponudi uvijek dostupne varijacije rižota i tjestenina, ribe, popularnih bruncheva i raznoliko ponuda kolača. Ponekad su u ponudi i njihovi specijalni kokteli kao što je, recimo, Vogue Cafe Tonic u baru u Pekingu koji se sastoji od vodke, cold brew čaja kamilice, đumbira, soka grejpa i ananasa te mineralne vode.

U ovim impresivnim barovima i restorani bismo se, sigurni smo, osjećali kao da smo uronili u svijet kultnog magazina…

Vogue restoran Rijad
Vogue restoran Kuala Lumpur
Vogue restoran Kuala Lumpur

Foto: Vogue caffe Porto, Vogue restoran Istanbul, Vogue restoran Kuala Lumpur, Vogue restoran Bangkok

Učitati još
Zatvori