Napravite tartufe od tri vrste čokolade uz ovaj super recept Zare Home

Napravite tartufe od tri vrste čokolade uz
ovaj super recept Zare Home

Zara Home je jedna od omiljenih destinacija na koju odlazimo u potrazi za stvarima i sitnicama za dom, a odnedavno tamo odlazimo i po recepte. Naime, Zara Home je početkom mjeseca predstavila nekoliko recepata koje vrlo jednostavno svatko može pripremiti kod kuće. Možete pronaći ideje za doručak i ručak pa sve do deserata, a svaki recept izgleda za prste polizati! Ovih dana dodali su nekoliko novih recepata pa vam danas donosimo ovaj za Tartufe od tri vrste čokolade.

Čokolada je u bilo kojem obliku neodoljivi slatkiš. Kakao, podrijetlom iz Južne Amerike, postao je popularan u Europi zahvaljujući proizvodnji čokolade u Švicarskoj, Belgiji i Francuskoj, a upravo je u zemlji pijetla nastao ganache (srce tartufa), kremasta mješavina čokolade i vrhnja.

Poigrajte se u kuhinji i uživajte u ovom čokoladnom savršenstvu, idealnom za nedjelju popodne!

Tartufi od tri vrste čokolade

Sastojci:

Tartufi od tamne čokolade s likerom od naranče:

  • 250 g tamne čokolade za deserte
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice likera od naranče ili bilo kojeg drugog likera koji imate kod kuće

Tartufi od mliječne čokolade:

  • 250 g tamne čokolade za deserte
  • 120 g slatkog vrhnja

Tartufi od bijele čokolade s limetom i kokosom:

  • 250 g bijele čokolade za deserte
  • 100 g slatkog vrhnja
  • Izribana kora 1 limete
  • Suhi ribani kokos
  • Čisti kakao u prahu

Priprema:

  • Tamna čokolada sadrži manje masnoće od mliječne i bijele čokolade i zbog toga će količina vrhnja ovisiti o vrsti čokolade koju koristite. Postupak je za tri vrste tartufa sličan, no započnite s bijelom čokoladom, njoj treba najviše vremena da se stvrdne.
  • Svaku vrstu čokolade odvojeno usitnite i stavite u zasebne zdjele.
  • Za bijele tartufe, pustite da vrhnje zakuha, uklonite ga s vatre i polijte preko usitnjene čokolade i izribane kore limete. Pustite da odstoji tri minute bez miješanja.
  • Nakon toga, smjesu pažljivo promiješajte pjenjačom kako biste izbjegli dovođenje zraka. Kada smjesa postane homogena, pustite da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku (bez poklapanja) dok ne očvrsne.
  • Zatim stavite kuhati vrhnje koje ste pripremili za tartufe od mliječne čokolade. Kada zakuha, uklonite ga s vatre, prelijte po čokoladi i ostavite da odstoji 3 minute bez miješanja. Nakon toga, smjesu miješajte dok ne postane homogena. Ohladite dok ne očvrsne.
  • Na kraju, pustite da vrhnje koje ste pripremili za tartufe od tamne čokolade zakuha, uklonite ga s vatre i prelijte po čokoladi i likeru. Ponovite postupak: tri minute bez miješanja, miješanje i hlađenje dok smjesa ne očvrsne.
  • Kada tri mješavine očvrsnu, žlicom izvadite male porcije i stavljajte ih na masni papir. Rukama oblikujte kuglice i tartufe od tamne i mliječne čokolade pospite kakaom u prahu, a bijele ribanim kokosom.
  • Stavite ih na pladanj i potom u hladnjak da se ohlade.

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori