Tri slatka kruha – savršeni vikend doručak, snack i desert

Tri slatka kruha – savršeni
vikend doručak, snack i desert

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nüMorning (@numorning) on

Vikendi su rezervirani za duže spavanje i kasniji doručak. Osim tradicionalnih jaja, tosta i muesli zdjelica, ideja za slatki doručak nikada ne nedostaje, a popularni banana bread je naš favorit. Svi oni koji dan ne mogu zamisliti bez nečeg slatkastog, znaju da je slatki kruh savršen za jutarnje buđenje uz kavu. Kruh od banane mnogima je omiljen desert koji se rado jede u svako doba dana. S obzirom na to da je jako jednostavan i super brz za napraviti, lako se kombinira i slaže u najzanimljivije kombinacije za svaki ukus. Uz osnovni recept, varijacije su brojne jer u njega možete ubaciti baš sve što vam padne na pamet. Sve što vam je potrebno za slatki užitak je blender i jedna zdjela. Uživati u kruhu možete uz šalicu jogurta, kave i čaja, a možete ga koristiti i kao tost za džem. U nastavku donosimo tri recepta za slatki kruh zbog kojih koje ćete jedva dočekati jutarnje buđenje vikendom.

Slatki kruh iz jedne zdjelice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banana bread | Greek yoghurt (@candace_delights) on

Iako mnogi ljudi općenito izbjegavaju kruh, zbog brašna, aditiva, glutena i još kojekakvih razloga, činjenica je da su nam za normalno funkcioniranje ugljikohidrati potrebni. Često ih dijele na dobre i loše, zbog razlike u nutritivnim vrijednostima u umjerenim dozama prijeko su potrebni za rad mozga. U hladnjaku ste sigurno barem nekoliko puta naišli na prezrele banane koje nisu baš izgledale poželjno za ubacivanje u doručak. Najbolji način da ih iskoristite i u njima k tome i uživate je da napravite slatki kruh od banane. Budite maštoviti i napravite svoj recept tako što ćete u njega ubaciti orašaste plodove, mrkvu, čokoladu, razno voće, cimet i začine. Ako vam slatki okusi nisu pri vrhu želja, odličan okus ima i ako ubacite malo zrnatog ili nekog drugog sira. Kremasta i meka tekstura postiže se ubacivanjem žlice grčkog ili nekog drugog jogurta, tako ćete u sočnom, slatkom kruhu moći uživati i do nekoliko dana bez da se osuši. Iako se može jesti odmah iz pećnice, mnogi će se složiti da je slatki kruh još finiji kada malo odstoji i ohladi se u hladnjaku jer se okusi povežu.

SLATKI KRUH OD BANANE

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Léa • 24 • ? lover (@savourelavie_) on

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 velike banane (zrelije)
  • 1 mala banana za dekoraciju
  • 2 šalice brašna po izboru
  • 1/2 šalice sušenih brusnica
  • 1/3 šalice grčkog jogurta
  • 4 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli

Upute:

Pečnicu upalite na 180 stupnjeva. Banane, jaja, kokos, vaniliju i med ubacite u blender i pulsirajte dok ne postane tekuće. Ubacite u zdjelu pa dodajte ostatak sastojaka i dobro izmješajte. Smjesa mora biti tekuća, ali ne i prerijetka. Izaberite kalup po želji, obložite ga papirom za pečenje kako bi kruh lakše izvadili kad je gotov. Izlijte sadržaj zdjele u kalup ravnomjerno te pecite na 180 stupnjeva 50 do 60 minuta. Nakon pola sata sata kad se smjesa stvrdne na vrh posložite prerezane pločke banane te vratite nazad u pečnicu. Provjerite dali je kruh pečen tako što ćete čačkalicom upiknuti u sredinu, ako ostane suha izvadite kruh i ostavite ga da se hladi 10ak minuta prije rezanja.

ČOKOLADNI KRUH OD BANANE

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabienne (@freiknuspern) on

Sastojci:

  • 3 velike banane (zrelije)
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 2 šalice brašna po izboru
  • pola šalice kakaa za kolače
  • 1/2 šalice sjeckane čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice meda
  • 10ak datulja (namočenih u vodu)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice klinčića

Upute:

Upalite pečnicu na 180 stupnjeva. Namočite datulje u vodu dok pripremate ostale sastojke. Tekuće namirnice izmiksajte u blenderu i pomiješajte sa suhima. Ubacite nasjeckane datulje i dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Izlijte smjesu u kalup, a sjeckanu čokoladu pospipajte po vrhu. Pecite 60ak minuta na 180 stupnjeva. Ohladite 15ak minuta prije rezanja.

KRUH OD MRKVE I BANANE

 

View this post on Instagram

 

A post shared by •|∇IDΔ SΔΠΔ ??‍♂️??‍♂️??‍♂️??⛷ (@vidasanasn24) on

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 2 velike mrkve
  • 4 žlice meda
  • 2 velike banane (zrelije)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 grčki jogurt
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica brašna po izboru
  • 1/2 šalice sjeckanih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Upute:

Upalite pečnicu na 180 stupnjeva. Mrkvu oglite i naribajte. Tekuće sastojke i bananu ubacite u blender i izmiksajte. Dodajte u zdjelu s mrkvom i ostalim sastojcima. Smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen papirom i pecite 60ak minuta na 180 stupnjeva.

Foto: Instagram

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori