Otvoren je novi Cogito: Najbolju kavu pijemo u još jednom dijelu grada

Otvoren je novi Cogito: Najbolju kavu
pijemo u još jednom dijelu grada

Prvu jutarnju kavu popile smo u novom Cogito Shopu – najnovijem lokalu omiljenog hrvatskog specialty coffee brenda. Od 2014. godine, kada je osnovan, do danas, uspio je okupiti i educirati iznimno veliku zajednicu ljubitelja fine, kvalitetne kave. Cogito je u Zagrebu sinonim za najbolju kavu, pa tako ne čudi da je vijest o otvaranju novog lokala već prvi dan odjeknula među sretnim kavoljupcima.

Cogito Coffee Shop Vukovarska 60

Ambijent Cogito lokala uvijek je šarmantan, iako promjenjiv. Primjenjujući individualan pristup uređenju svake nove lokacije, no ipak pazeći da se osjeti povezanost – ta ležerna jednostavnost kroz pomno birane detalje razlog je zbog kojeg se u svakom osjećamo jednako ugodno i uživamo u ispijanju kave.

Novi shop najmanji je od svih zagrebačkih lokala, a upravo zbog toga prostor je posebno koncipiran i zanimljiv. Izvana je obojen u veselu ružičastu boju, a umjesto klasičnih stolova i stolaca ima drvene klupe i prekrasne mramorne ploče na kojima se poslužuje kava.

Novi Cogito nalazi se na adresi Vukovarska 60. Zamišljen je primarno kao take-away lokacija, no ipak i unutra može smjestiti 5-6 ljudi. Ispred lokala je i vanjska klupa na kojoj se može popiti kava, a uskoro će, nadamo se, dobiti i terasu. Na prometnoj je i frekventnoj lokaciji, pa već od prvog dana znatiželjni prolaznici dolaze po svoju šalicu kave.

U ponudi su kave, čajevi i cijeđeni sokovi, a kava se može kupiti i za doma – mljevena ili u zrnu. Tu su i neizostavni kroasani iz Korice, a kolači i ostali prehrambeni poizvodi iz vlastite su Cogitove proizvodnje u Uranii na Kvatriću.

U Cogito shopovima često možete zateći vlasnike, Matiju Hrkaća i Matiju Belkovića, koji će vas s veseljem upoznati s različitim kavama. Nakon što su razvili specialty coffee scenu u Hrvatskoj, čini se, ne staju s idejama, a mi se veselimo svakom novom projektu!

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori