Najljepši restorani-vidikovci u Hrvatskoj

Najljepši restorani-vidikovci u Hrvatskoj

Život čine male stvari, detalji koji popravljaju trenutke. Lijepi pogledi, svjetla grada, trag aviona, miris cvijeća, kava i osmijeh. Sve te sitnice doprinose da svaki ugođaj bude još bolji i posebniji, a Hrvatska je prepuna tih malenih slika koje oduzimaju dah.

Ovdje gotovo da ne postoji mjesto koje ne plijeni svojim prirodnim ljepotama, šarmom kulturne baštine, bojama i zalascima sunca koji su toliko savršeni da zaustavljaju vrijeme i omogućavaju vam da duboko uronite u njih svojim mislima. Iako su nam sve te ljepote nadohvat ruke i gotovo da smo se s njima stopili, njihova čarolija nije ništa obično. To jako dobro znaju ljubitelji lijepih mjesta koji putuju svijetom u potrazi za savršenim lokacijama, a Hrvatska je u samom vrhu top destinacija gdje je uživanje tako prirodno.

Jedan od najučestalijih načina za provoditi vrijeme u hedonističkim radostima je pronalaženje idealnog mjesta za odmor. Restorani s predivnim terasama i vidikovcima stvoreni su za uživanje u miru, lijepoj energiji i pogledu na savršen krajolik. Iako je gotovo nemoguće odrediti koji restoran-vidikovac u Hrvatskoj je najljepši, izdvojili smo nekoliko najpopularnijih, od Dubrovnika do Zagreba.

Nautika, Dubrovnik

Već više od dva desetljeća restoran Nautika u Dubrovniku pruža ugođaj kakav ste oduvijek sanjali. Ovo je jedno od najromantičnijih mjesta s pogledom na more, zidine i tvrđave Lovrijenac i Bokar, smješteno na Pilama na samom ulazu u staru dubrovačku jezgru.

A post shared by brittany bauman (@britbauman) on

Restaurant 360, Dubrovnik

Restaurant 360 svoja vrata otvara u predvečerje, a prava magija nastaje kada sunce zalazi za horizont. Ovdje ćete uživati u pogledu na zidine, more, akvarel boja kojeg stvara priroda, hrani i finim gutljajima vina dok se prepuštate miru koji vas obuzima.

A post shared by Ryan Gostomski (@piworyan) on

Panorama, Dubrovnik

Možete li zamisliti kako bi izgledao restoran na Srđu? Savršeno, zar ne? Stoga je večera u restoranu Panorama iskustvo koje se zauvijek pamti.

Panorama, Makarska

Veliko brdo u Makarskoj lokacija je koja je restoranu Panorama omogućila ugođaj koji budi sva osjetila. Mediteranska hrana, spektakularan pogled, ambijent u kojemu se osjećate posebno samo su neki od razloga zašto je ovo mjesto toliko omiljeno.

Vidilica, Split

Vidilica je najidealnije mjesto u Splitu za sanjarenje. Nebo, lagani povjetarac, more i obrisi predivnog Splita učinit će da se osjećate kao da ste na oblaku.

 

Pelegrini, Šibenik

Gotovo je nemoguće u Šibeniku ne uživati u fascinantnim prizorima jer gotovo svaka ulica krije zanimljivosti na koje je teško ostati ravnodušan. Pelegrini je mjesto u kojemu ćete doživjeti jedinstveno gastro iskustvo i potpuno isključiti mozak promatrajući katedralu i upijajući šarm Mediterana.

A post shared by Xenia S. ? (@hot_cioccolata) on

Draga di Lovrana, Lovran

Draga di Lovrana je mjesto misterioznih priča i pogleda koje očarava. Hotel i restoran smješteni su na samom rubu grebena pa spoj otoka i mora stvara posebno lijep osjećaj, a prizor je fascinantan.

Bevanda, Opatija

More, ljepota Kvarnera i hrana restorana Bevanda zadovoljit će svačije afinitete i stvoriti ugođaj u kojemu je tako lako maštati.

Pod gričkim topom, Zagreb

Pod gričkim topom jedan je od najcozy restorana u Hrvatskoj. Topla atmosfera, duh starine, legende i stare priče provlače se ambijentom dodatno naglašenim cvijećem i drvenim detaljima. A pogled će vas potpuno osvojiti i učiniti da se osjećate posebno.

A post shared by Petra ? (@kianna_korben) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori