Luka Nižetić u Komiži otvorio nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje pizze

Luka Nižetić u Komiži otvorio nezaobilazno
mjesto za sve ljubitelje pizze

Splitski glazbenik ovih dana ima dodatnog razloga za veseljem. Osim što njegov posljednji singl ‘Ostani dite’ bilježi uspjeh gdje se više od mjesec dana nalazi među top 10 najvrćenijih singlova u eteru domaćih radio postaja, a na YouTubeu se bliži brojki od pola milijuna pregleda, u svojoj gastronomskoj oazi prije par dana otvorio je pizzeriju. Tako je pitoreskna Komiža ovog ljeta dobila još jedno mjesto koje će postati nezaobilazno za sve ljubitelje prave pizze Napoletane.

Pizza & bar Hum uz bok poznatoj Fabrici

Naime, Luka Nižetić je, nakon 9 godina brušenja zanata u ugostiteljstvu, odlučio proširiti svoj posao, te je odmah uz bok svom postojećem i odlično uhodanom, popularnom i hvaljenom bistrou Fabrika otvorio i pizza & bar Hum. Zanimljivost je da je prostor pizzerije, nazvan prema najvišem viškom brdu, nekad bio stara kavana koja datira iz davne 1906. godine, a u kojoj su se okupljale brojne generacije Komižana.

Taj prostor, na samom početku rive, doslovno za domaće mještane, a i šire predstavlja institucija u Komiži što je bio razlog da smo zadržali ime. No ponudu i koncept dosadašnjeg restorana u potpunosti smo promijenili, a iduće sezone čeka nas i detaljno uređenje njegovog interijera. Pizza je jelo koje je davno prešlo granice Italije i postalo opće popularno širem zemaljske kugle doživjevši razne prilagodbe i verzije. Kako sam i sam veliki obožavatelj ove delicije bio je logičan odabir za moju novu ugostiteljsku priču u Komiži. Kako bi ponudili vrhunski proizvod angažirali smo Marina Vanjaka, već potvrđenog stručnjaka za pizzu Napoletanu koji nas je educirao i pomogao u osmišljavanju cjelokupne ponude.’ istaknuo je Luka.

Nije pristao na ništa osim vrhunskih sastojaka nabavljenih direktno iz Italije, kao što su Fior di latte mozzarella, San Marzano rajčica, vrhunska šunka, pa sve do plodova  apara i najboljeg brašna. Margherita, originalna Capricciosa s artičokama, zatim Truffle mortadela s pestom od pistacija, Carpaccio tuna, 6 cheese, Bresaola & pineapple, te Go green samo su neke od pizza Napoletana u ponudi Huma.

 “Trudili smo se napraviti ponudu takvom da poželiš probati zaista svaku pizzu s menija. Ono što nam je posebno drago je da imamo nešto potpuno autentično, a to je “komiška” pizza sa slanim inćunima. Inspiracija je bila, naravno, slavna komiška pogača.” zaključuje Luka.

Ne sumnjamo da će nakon Fabrike i pizzerija Hum postati neizostavna destinacija brojnih gostiju otoka Visa kojima je gastronomska ponuda na visokom mjestu pri odabiru mjesta za odmor. 

Foto: Pizza & bar Hum

Učitati još
Zatvori