Malo tko ne voli pržene krumpiriće: Ovaj vikend pripremamo french fries board
Malo tko ne voli pržene krumpiriće: Ovaj vikend pripremamo french fries board

Malo tko ne voli pržene krumpiriće: Ovaj
vikend pripremamo french fries board

Bogato ukrašene daske sa sirevima, kao i butter board, daske s maslacem, već su neko vrijeme trend u gastro svijetu. Jednostavna priprema, a efektan izgled koji oduševljava goste razlog je zašto su društvene mreže preplavljene još jednim board hitom. Malo tko ne voli pržene krumpiriće, zato vam predlažemo da pri sljedećoj kućnoj zabavi pripremite upravo taj hit – french fries board.

Riječ je o pladnju s nekoliko različitih vrsta krumpirića i raznim umacima. Pomfrit ne mora nužno biti poslužen na dasci, to je samo termin, ali je must da poslužite krumpiriće u više različitih oblika, a svakako im možete dodati i batat!

How to: French fries board

Odaberite 3 do 5 vrsta prženih krumpirića. Ako odaberete previše različitih tipova, možda nećete imati dovoljno prostora na dasci, a i teže ćete ih sve pripremiti u otprilike isto vrijeme. Možete koristiti obične uske, kovrčave, naborane… Dok se pomfrit peče u pećnici i/ili u vrućem ulju, pripremite umake. Svaki stavite u malu zdjelu, a zatim na dasku za posluživanje ili pladanj.

Uz kečap i majonezu, poslužite guacamole, bbq umak, humus, aioli umak, tzatziki… Kada je krumpir pečen, uz pomoć hvataljki stavite ga na dasku za posluživanje. Jedina ‘mana’ ovog boarda je što se mora pojesti brzo kako se krumpirići ne bi ohladili, ali ne sumnjamo da će to predstavljati problem, zar ne?

U nastavku pogledajte nekoliko ideja kako biste se inspirirali za stiliziranje:

 

Učitati još
Zatvori