JRE obitelj na okupu: u Foši su predstavljeni novi članovi i novi partneri

JRE obitelj na okupu: u Foši su
predstavljeni novi članovi i novi partneri

Chefovi Marko Gajski i Vjeko Bašić

Novi članovi JRE Hrvatska obitelji

JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2019. godinu ulazi s dva nova člana. To su konoba Boba (chef Vjeko Bašić) s otoka Murtera te fine dining restaurant Lešić Dimitri (chef Marko Gajski) s otoka Korčule.

Također, obitelji JRE partnera, uz postojeće Miele, Miva galeriju vina, vinariju Kozlović, Chiavalon, Franck, HTZ, TZ Zagreba, TZ Istre i TZ Kvarnera koji već godinama podržavaju JRE, pridružili su se Grappa Nonino by Atrox, Duke group tableware & chef’s equipment te Nikas kroz brandove Molino Quaglia, Kikkoman, Maille.

Kako bi obilježili novosti i najavili događanja koja JRE obitelj priprema u 2019. godini, u zadarskom članu, restoranu Foša skupila cijela obitelj s parterima, na ručku koji su priredili Vjeko i Marko.

Ovako je izgledao jelovnik

Piće dobrodošlice
Veuve Clicquot Rose

Kozica
Galić Sauvignon 2017

Cipal
Rizman Pošip 2017

Capesanta
Kozlović JRE Malvazija 2015

Gavun
Boškinac OCU 2015

Čokolada
Grappa Nonnino Antica Cuvee

Kako Vjeko Bašić kaže, Boba je posveta njegovim korijenima i priča o obitelji neraskidivo vezanoj s otokom i njegovim okusima. Vjeko osluškuje lokalnu namirnicu, a kroz jelovnike reflektira njezin suživot s okruženjem i sezonom. Ovo se podjednako odnosi na morski i biljni svijet.

Chef Marko Gajski kuha s postulatom jednostavnosti, vjerujući da se kreativna i interpretativna snaga crpi iz temeljnog okusa namirnice i njezine ukupne iskoristivosti te strasti prema kuhanju. Njegova je kuhinja u restoranu LD usidrena u okusima Dalmacije te hrvatskim tradicionalnim jelima.

Uzbudljive aktivnosti u 2019. godini

U 2019. JRE Hrvatska nastavlja s gostovanjima na Maldivima i u Zanzibaru gdje hrvatski chefovi kuhaju u sklopu projekta Dining with Stars. Ove godine Udrugu i Hrvatsku predstavljaju Saša Began, Foša; Rudolf Štefan, Pelegrini i Matija Bregeš, Boškinac. Od ožujka JRE chefovi nastavljaju s master-classovima u Miele experience centrima u Zagrebu i Splitu, a ide i druga edicija projekta Chefs at Sea koji će 29.06. ugostiti u 12 restorana ugostiti 12 chefova iz JRE Europe.

U ožujku će izaći novi nacionalni vodič JRE Hrvatska za 2019, a hrvatski su članovi pristutni i u austrijskom JRE vodiču, a chefovi su odabrali novi blend JRE Chiavalon ulja iz berbe 2018. Na proljeće izlazi i JRE Kozlović Malvazija iz berbe 2016, a oba se proizvoda mogu naći samo u JRE restoranima. U suradnji s renomiranom talijanskom destilerijom Nonino, JRE Hrvaska će raditi na kreiranju posebnog koktela pa već 25.02 chefovi idu put Udina na studijsko putovanje.

Za travanj JRE priprema tradicionalno JRE Talent&Passion događanje koje će okupiti svih 15 chefova i restorana.

Dodatno, od noviteta za 2019, u pripremi je i projekt „JRE za mlade“ koji će u listopadu kroz tri slijeda s tri čaše vina po popularnoj cijeni mladima približiti filozofiju JRE restorana. Na ovaj način JRE Hrvatska želi omogućiti mladima koji tek stječu gastronomska iskustva i razvijaju svoje preferencije, da osjete doživljaj koji spaja hranu, servis, vino i ambijent JRE restorana.

Također, u rujnu 2019., JRE će organizirati posebno događanje za pomno odabrane novinare iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Slovenije, Beneluxa i pokazati im Hrvatsku kroz JRE obitelj. Sredstva za provođenje projekta, osigurala je Hrvatska Turistička Zajednica.

JRE Hrvatska čine restorani: San Rocco – Brtonigla, Monte – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac – Pag, Pelegrini – Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Lešić Dimitri – Korčula, Boba – Murter.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori