U Dubravkinom putu predstavljen novi Odbor JRE Hrvatska

JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja više od 350 restorana, na okupljanju JRE chefova u Dubravkinom putu predstavilo je i pozdravilo novo čelništvo svog Odbora. Predsjednica Odbora u sljedećem mandatu je Marina Gaši, Vjeko Bašić preuzeo je ulogu potpredsjednika, a Borisu Šuljiću pripala je uloga rizničara. Time su svoj mandat okončali dosadašnji predsjednik Teo Ferentich i rizničar Rudolf Štefan koji su u znak zahvalnosti dobili svaki po set profesionalnih, personaliziranih noževa.

Istom prilikom JRE Hrvatska predstavila je i svoj nacionalni vodič JRE Croatia 2020., kao i projekte planirane za ovu godinu:

  • 8 tematskih radionica u Zagrebu i Splitu na kojima kuhaju JRE chefovi
  • edukativni projekt na Pagu – How We Cooked the Island – posvećen skupljanju ljekovitog i aromatičnog bilja koji će se održati 20. i 21. travnja
  • JRE za mlade 2020 – projekt namijenjen gostima mlađim od 25 godina koji je započet prošle godine
  • Chefs at Sea 2020 – internacionalni projekt koji treću godinu za redom dovodi gostujuće chefove u domaće JRE restorane, a planiran je za 17. lipanj
  • Talent & Passion 2020

Najavljeno je i da će 3. ožujka u Opatiji biti organizirana primopredaja uređaja ugostiteljskoj školi koji omogućava izobrazbu u novim tehnikama kuhanja, a koji je nabavljen sredstvima prikupljenim na okupljanju u riječkoj ribarnici u studenom prošle godine.

Chefovi su odabrali JRE Chiavalon ekstra djevičansko ulje, berba 2019., a na tržište je puštena i nova berba JRE Malvazije Kozlović, 2016., limitirana edicija odležane malvazije uzorak koje chefovi biraju zajedno s vinarima. Vino je dostupno samo u JRE restoranima i vinariji Kozlović.

Foto: Damir Fabijanić

0