Još jedna večera u režiji Davida Skoke oduševila posjetitelje Novigrada

Još jedna večera u režiji Davida Skoke
oduševila posjetitelje Novigrada

Hrvoje Zirojević, Ivica Matošević i David Skoko

Više od 70 zaljubljenika u vrhunsku gastronomiju, imalo prilike kušati fine specijalitete koje su u novigradskom restoranu Oliveto pripremali poznati chefovi David Skoko i Hrvoje Zirojević, čime je uspješno zaključena druga sezona projekta Aminess Wine & Gourmet Nights.

Istarska gastronomija očaravajućih okusa

Riječ je o večerama koje, već drugu godinu zaredom, organizira turistička kompanija Aminess, a cilj im je promocija istarske gastronomije na području Novigrada. Ove godine tako je održano osam večera na kojima je uživalo gotovo 600 posjetitelja iz cijele regije.

Kako bi posljednja ovogodišnja večera bila potpuna, za vrhunsko vino pobrinuo se Ivica Matošević koji je predstavio svoje odabrane sorte. Za desert je bila zadužena Larisa Sossa iz Aminessa koja je posjetitelje oduševila svojim slatkim kreacijama, dok se chef Zirojević zajedno sa chefom Skokom, pobrinuo za izuzetna četiri mesno riblja slijeda dostojna finala ovogodišnjeg Aminess Wine & Gourmet Nights.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam kroz ovaj projekt imao priliku brojnim gostima i turistima predstaviti sve čari istarske kuhinje. Svaka večera bila je posebna tako da s veseljem očekujem sljedeće izdanje. I dalje ću koristiti ovu jedinstvenu priliku da promoviram lokalne namirnice i ribu koje ćemo nastaviti spajati s vrhunskim vinima iz Hrvatske“, izjavio je David Skoko.

Sljedeće Aminess Wine & Gourmet Nights večere na rasporedu su od ožujka do listopada 2019. godine kada će gosti ponovno, svakoga posljednjeg petka u mjesecu, iskusiti najbolje od regionalnog gourmet doživljaja u restoranima Oliveto i Half 8.

David Skoko

Hrvoje Zirojević

Foto: Neven Jurjak

Učitati još
Zatvori